U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Herberg De Roode Leeuw aan de Molenstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
foto collectie gemeente Deurne
Het Literair Café in de Roode Leeuw
foto collectie Bert Beulens
Nota De Roode Leeuw 1982

Herberg (café, tapperij, lunchroom, petit restaurant, gallerie) De Roode Leeuw aan de Molenstraat 31 in Deurne was er vanaf 28 september 1977 en werd aanvankelijk uitgebaat door Louis en Christel (Chrisje) van der Heijden.


Er vonden in deze horecagelegenheid veel culturele activiteiten plaats, zoals schilderijenexposities en optredens van muziekgroepen en van het Literair Café Deurne. In de loop van de eerste tien jaar waren er meer dan honderd exposities te zien, vooral van regionale kunstenaars.

Eind 1987 werd de formule van het bruin café verlaten en ging men zich meer richten op het jeugdig uitgaanspubliek in de avonduren.

Op 20 november 1997 startte hier politiek café (kaffee) Onder De Loep.

Op 23 januari 2004 ging deze uitgaansgelegenheid tapperij De Roode Leeuw heten en waren, na een geruime tijd van leegstand, Marcel van den Berg en Monica Stiphout de nieuwe uitbaters.

In april 2006 kwam tapperij De Roode Leeuw, samen met het naastgelegen restaurant TwentySeven aan de Molenstraat 27, in handen van Henk Nijeboer. De beide gelegenheden werden uitgebaat door dochter Debby Nijeboer en haar vriendin Neeltje Vanlier, waarbij Neeltje de tapperij verzorgde.

In januari 2009 werd de zaak overgenomen door Tim van der Linden en Toine Bombeeck. Daarmee werd de zaak ook overdag geopend was en kon men er ook lunchen.

Velen konden in De Roode Leeuw hun artistieke talenten tonen. Zo exposeerde in november 1977 de Deurnese kunstenaar Frans van Bommel er zijn pentekeningen, liet Jack Harden er zijn werk in 1978 zien en trad er in mei 2008 de Deurne muziekgroep Shotgun Shadow op. Deze herberg was ook een van de locaties van de Nacht van het Witte Doek.

In 2013 verdween De Roode Leeuw en ging dit horecabedrijf, na de overname door Rudi Verstappen en Esther Deumers, bij de opening in juli 2013 Grand Café Speck heten.