Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Heitrakse Peel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De Heitrakse Peel is een gebied / Peelrestant van 78 ha dat zich bevindt ten noorden van Neerkant. Het gebied maakt een klein, apart gelegen deel uit van de veel grotere Deurnese Peel. Derhalve maakt het deel uit van het Europese netwerk van natuurgebieden Natura2000 en wordt het beschermd door o.m. de Habitatrichtlijn. Het gebied is in eigendom en beheer bij Staatsbosbeheer.


Het bestaat uit afgetakeld hoogveen. De begroeiing bestaat uit veel spontaan gevormd berkenbos en adelaarsvarens, zonder veel bijzondere soorten. De Heitrakse Peel is aangetast door de aanleg van een autosnelweg, de Rijksweg 67 en door herhaalde branden.

Naar het zuiden sluit de Heitrakse Peel aan bij een nat landbouwgebied met de naam 't Molentje, dat grotendeels verworven is door Staatsbosbeheer, en 't Zinkske, een Peelrestant dat eveneens eigendom is van Staatsbosbeheer. Gezamenlijk vormen deze drie gebieden, verbonden door het Kanaal van Deurne, een uitgestrekte natuurzone van ca. 400 ha. In noordelijke richting vertrekt vanuit de Heitrakse Peel een ecologische verbindingszone naar de centrale Deurnese Peel.


DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI[bewerken]

De informatie die hier staat wordt gebruikt om over te hevelen naar WikiTude. Dit is onderdeel van het DeurneWiki TR Plekke project dat als doel heeft geselekteerde artikelen uit DeurneWiki over te brengen naar WikiTude, een nlwikipedia:Toegevoegde realiteit. Zie hier onder hoe WikiTude te installeren. Voor meer informatie, zie artikel DeurneWiki TR Plekke.

DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Naam Heitrakse Peel
Wereld DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Korte WikiTude text van object De Heitrakse Peel is een natuurgebied van 78 hectaren dat deel is van de Deurnese Peel en daarmee ook onderdeel uitmaakt van een Europees netwerk van natuurgebieden: Natura2000 . Het gebied heeft veel te lijden gehad van de aanleg van de snelweg (geluids- en rusthinder), verdroging (berkenbosvorming), en peelbranden (verdwijning hoogveen).
Bestandsnaam van plaatje bij object voor WikiTude
Getoond plaatje [[Bestand:|160px]]
Coordinaten van het object in WikiTude 51.383687°, 5.880536°
Lokatie op kaart
Bezig met het laden van de kaart...

Installeren van WikiTude op uw android of iPhone mobiel[bewerken]

Installeer WikiTude voor uw android toestel: Android robot.svg of WikiTude voor uw iPhone: IPhone.svg door op de links te klikken of via de app-market van uw toestel.