DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Elektro Kuijpers

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Het pand waar Jan zijn elektrozaak begon. Rechts naast het pand de eerste duo elektriciteitspalen die Gemeentelijk Electriciteitsbedrijf in de gemeente Deurne en Liessel plaatste.
Elektro Kuijpers, gevestigd aan de Molenstraat 2 (midden), met Lichtenveld-van Deursen op nr 4 (links) en op de hoek (rechts) het nieuwe bankgebouw van de Boerenleenbank Deurne op Markt 12 in aanbouw.
Briefhoofd van 1930. Collectie heemkundekring H.N. Ouwerling
Briefhoofd van 1936. Collectie Hans van Dreumel

Elektro Kuijpers werd door Johannes (Jan) Antonius Kuijpers (1901-1971) in 1928 gestart, bijna 10 jaar na de opkomst van de elektriciteit in Deurne, als eerste elektrozaak in Deurne, toen nog onder de naam "Electro technisch bureau J.A. Kuijpers", in het geboortehuis van Jan Floris Martinet aan de Markt 12.

Bakkerij[bewerken]

Jan Kuijpers nam indertijd het pand over van vader Johannes Wilhelmus (Willem) Kuijpers (1870-1952) die er vanaf 1899 samen met zijn vrouw Wilhelmina (Mien) Louisa van Griensven (1864-1946) een bakkerszaak dreef.

Tweede generatie[bewerken]

Omdat de zonen Harry en Wim inmiddels ook in het bedrijf werkzaam waren was de zaak dringend aan vernieuwing toe. In 1960 verkocht Jan Kuijpers het pand aan de Boerenleenbank Deurne en verrees er in datzelfde jaar een gloednieuw winkelpand aan de Molenstraat 2: Elektrotechnisch Buro, annex elektro detailhandel. In 1970 namen Harry en Wim het bedrijf van hun vader Jan over.

Derde generatie[bewerken]

In 1990 stapte Wim uit het bedrijf en sindsdien wordt het bedrijf gexploiteerd door Harrie en zijn vrouw Jo. Ook hun zoon John is in het bedrijf werkzaam.

Vierde generatie[bewerken]

In 2008 nam John, de enige zoon van Harrie, het bedrijf van hem over terwijl Harrie en Jo nog wel boven de winkel bleven wonen. De winkel werd totaal vernieuwd, er werd gestopt met de verkoop van verlichting en het assortiment huishoudelijke artikelen werd vergroot.