Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

EDAH Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Zoon Josef van Elten bij de opening van zijn EDAH-winkel.
Het pand van de Edah in de Kerkstraat

EDAH Deurne werd in april 1923 gevestigd aan het Haageind op nummer A.277b, later gewijzigd in adres Kerkstraat 6 te Deurne.[1]


De Edah in Deurne was een filiaal van de vestiging in Helmond, die toen nog de naam NV Handel in Koloniale Waren Edah droeg. Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel uit die tijd was het een bedrijf voor het bereiden en verwerken van, en handel in koloniale waren en aanverwante artikelen. Filiaalhouder in Deurne was Paul van Elten onder de naam NV Edah P. v. Elten.

In 1984 verhuisde de Edah naar een toen nog als tijdelijk aangemerkte behuizing aan de Heuvel 38.

In mei 1998 opende de Edah haar deuren van de vernieuwde winkel aan de Heuvel. De officiële opening werd gedaan door de entertainer en illusionist Hans Kazan. Het totale pand omvatte een oppervlakte van 1500 vierkante meter, waarvan 1050 vierkante meter winkeloppervlak. De Edah was weer terug op de Heuvel na een tijdelijk verblijf in de noodwinkel op het terrein van Boerenbond Deurne aan de Stationsstraat.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Bij de inschrijving van de Kamer van Koophandel is sprake van het adres Molenstraat A.277b, maar deze straatnaam moet op een vergissing berusten.