Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Deurne Draait Door

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Deurne Draait Door ontstond in Deurne mei 2011 als protestmanifestatie tegen de voorgenomen bezuinigingen van de gemeente Deurne.

De bezuinigingsvoorstellen die vooral het culturele- en verenigingsleven hard zullen gaan treffen. Het zwembad de Wiemel, de Openbare bibliotheek, Rick en museum De Wieger moesten volgens het voorstel verdwijnen.
De subsidies voor de jeugd bij sport- en muziekverenigingen zouden worden ingehouden.Het Burgerinitiatief geheten Deurne Draait Door wil door middel van een petitie een protestgeluid vanuit de brede Deurnese samenleving laten horen, hadden zich voor aanvang van de commissievergadering voor het gemeentehuis verzameld om een tegengeluid te laten horen.


Enkele duizenden mensen, waaronder 400 à 500 vertegenwoordigers van instanties en verenigingen die gekort dreigen te worden, demonstreerden 20 juni 2011 op de Markt in Deurne tegen de voorgenomen bezuinigingen op cultuur en welzijn. Rond 19.30 uur kwamen zij onder begeleiding van de zeven fanfares en harmonieën en voorzien van tientallen spandoeken naar het gemeentehuis. Een petitie met 4400 handtekeningen werd aan aan de fractievoorzitters overhandigd.

Externe link[bewerken]

website Deurne Draait Door