Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank! Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis |
D66
De landelijke politieke partij D66 was van 1994 tot 2001 vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Deurne.
Toen de lokale partij DOE! in 2002 in de gemeenteraad kwam, ging D66 in de plaatselijke politiek een slapend bestaan leiden. Veel leden stapten over naar DOE!.
Joke van Lijssel-de Kruijff uit Liessel werd in 1992 de voorzitter van D66. Daarmee werd D66 in Deurne de eerste politieke partij die door een vrouw werd geleid. Op 12 mei 1992 besloten de leden van D66 om een eigen afdeling op te richten. Daarvoor vormden Asten en Deurne samen een afdeling. De officiële oprichtingsvergadering werd gehouden op woensdag 2 september van dat jaar in De Vierspan.
Het actualiteitenprogramma Brandpunt van de KRO maakte in 1993 televisieopnamen in De Vierspan tijdens een thema-avond van de plaatselijke afdeling van D66. Brandpunt zocht een antwoord op de vraag waarom de mensen achter D66 stonden en wat hen boeide om lid te zijn van deze partij.
Het partijbestuur droeg Deurne voor bij de KRO omdat de plaatselijke afdeling een van de snelst groeiende van Nederland is. De landelijk voorzitter van D66, Wim Vrijhoef hield een lezing in het kader van de landelijke junicampagne van deze politieke partij.
Michiel Dankers werd in 1993 gekozen tot lijsttrekker. De leden van D66 kozen in 1994 bij de eerste deelname aan de gemeenteraadverkiezingen uit zestien kandidaten Ed Alberda en Peter van de Westerlo als nummers twee en drie op de lijst. In het kader van de verkiezingscampagne 1994 liet de partij wekelijks een advertentie in het Weekblad voor Deurne in de rubriek kleintjes plaatsen.