U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Biljartvereniging De Vriendenkring: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Biljartvereniging De Vriendenkring'''  uit de [[Sint-Jozefparochie]] bestaat al heel lang en had oorspronkelijk haar thuishaven in [[Café Parkzicht (Sint Jozefstraat)| Café Parkzicht ]] in de [[Sint Jozefstraat]].
'''Biljartvereniging De Vriendenkring'''  uit de [[Sint-Jozefparochie]] bestaat al heel lang en had oorspronkelijk haar thuishaven in [[Café Parkzicht (Sint Jozefstraat)|café Parkzicht]] aan de [[Sint Jozefstraat]].




De juiste oprichtingsdatum van “Biljartvereniging De Vriendenkring” heeft men niet meer kunnen achterhalen. In het archief was daar niets over terug te vinden. Bij de viering van het zilveren jubileum in 1972 heeft het toenmalige bestuur 13 mei 1947 als zodanig vastgelegd.
De juiste oprichtingsdatum van biljartvereniging De Vriendenkring heeft men niet kunnen achterhalen. In het archief was daar niets over terug te vinden. Bij de viering van het zilveren jubileum in 1972 legde het toenmalige bestuur de datum 13 mei 1947 als zodanig vast.


De eerste voorzitter was [[H. Goorts]] en op 20 maart 1949 trad De Vriendenkring toe tot de [[Deurnese Biljartbond]]. In 1969 dreigde het even mis te gaan toen [[Harrie van den Eijnden]] zijn café verhuurde en de nieuwe uitbater vond dat er geen plaats was voor een biljartclub. Een overstap naar [[café Mijberg]], ook aan de Sint Jozefstraat,  was echter snel gemaakt. In 1994 kreeg ook café Mijberg een andere bestemming en heeft de vereniging de sprong over de [[Spoorweg|spoorlijn]] gemaakt en onderdak gevonden bij [[Hotel Van Baars|cafe Van Baars]]. Op dat moment telde de vereniging een kleine 40 leden waarvan er een tiental meer dan 25 jaar lid was.
De eerste voorzitter was [[H. Goorts]].<br>
Op 20 maart 1949 trad De Vriendenkring toe tot de [[Deurnese Biljartbond]].<br>
In 1969 dreigde het even mis te gaan toen [[Harrie van den Eijnden]] zijn café verhuurde en de nieuwe uitbater vond dat er geen plaats was voor een biljartclub. Een overstap naar [[café Mijberg]], ook aan de Sint Jozefstraat,  was echter snel gemaakt.<br>
In 1994 kreeg ook café Mijberg een andere bestemming en maakte de vereniging de sprong over de [[Spoorweg|spoorlijn]] en vond onderdak bij [[hotel Van Baars|café Van Baars]]. Op dat moment telde de vereniging een kleine veertig leden waarvan er een tiental meer dan 25 jaar lid was.


[[categorie:biljartsport]]
[[categorie:biljartsport|Vriendenkring]]
[[Categorie:biljartvereniging|Vriendenkring]]

Huidige versie van 31 mei 2019 om 22:36

Biljartvereniging De Vriendenkring uit de Sint-Jozefparochie bestaat al heel lang en had oorspronkelijk haar thuishaven in café Parkzicht aan de Sint Jozefstraat.


De juiste oprichtingsdatum van biljartvereniging De Vriendenkring heeft men niet kunnen achterhalen. In het archief was daar niets over terug te vinden. Bij de viering van het zilveren jubileum in 1972 legde het toenmalige bestuur de datum 13 mei 1947 als zodanig vast.

De eerste voorzitter was H. Goorts.
Op 20 maart 1949 trad De Vriendenkring toe tot de Deurnese Biljartbond.
In 1969 dreigde het even mis te gaan toen Harrie van den Eijnden zijn café verhuurde en de nieuwe uitbater vond dat er geen plaats was voor een biljartclub. Een overstap naar café Mijberg, ook aan de Sint Jozefstraat, was echter snel gemaakt.
In 1994 kreeg ook café Mijberg een andere bestemming en maakte de vereniging de sprong over de spoorlijn en vond onderdak bij café Van Baars. Op dat moment telde de vereniging een kleine veertig leden waarvan er een tiental meer dan 25 jaar lid was.