Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Bezoek prinses Beatrix en prins Claus 6 juni 1972 aan Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
28.866.JPG
28.867.JPG
28.868.JPG
Foto's: collectie familie Van Beek

Prinses Beatrix en Prins Claus brachten op dinsdag 6 juni 1972 een kort bezoek aan het Sint-Willibrordusziekenhuis in Deurne.


Prinses Beatrix en Prins Claus brachten dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 juni 1972 een werkbezoek aan Noord-Brabant. Op de eerste dag bracht het prinselijk paar een kort bezoek aan het Sint-Willibrordusziekenhuis te Deurne. Op deze kermisdinsdag was er maar een half uur voor uitgetrokken. De hoge gasten kwamen om half 4 Deurne binnen over de Helmondsingel en de Bakelseweg.

Vóór het ziekenhuis stonden dertien klassen, van iedere lagere school in onze gemeente een, opgesteld. Deze 400 jongens en meisjes, vergezeld van het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie Deurne, de jeugdfanfare van de Neerkant en een afvaardiging van de medewerkers van het ziekenhuis.

Aan de hoofdingang stelde de Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Brabant mr. dr. C. Kortmann burgemeester Hoebens, de erevoorzitter, Hub van Doorne, en de voorzitter van de stichting Sint-Willibrordusziekenhuis Jan van Beek aan het prinselijk paar voor. In de hal werden de andere leden van het bestuur en de directie aan Prinses Beatrix en Prins Claus voorgesteld. Een van de jongste leerlingverpleegsters, Mieke Meiler, bood de prinses een bloemruiker aan.

Na een korte bijeenkomst met een verfrissing in de bestuurskamer bezocht het prinselijk paar de kinderafdeling en de interne afdeling. Daarna ging het nog even naar het personeelsrestaurant, waar het personeel en de genodigden bijeen waren. Daar bood burgemeester Hoebens het prinselijk paar namens het gemeentebestuur een herinneringsplaquette aan.

Voorzitter Van Beek en burgemeester Hoebens deden Prins Claus en Prinses Beatrix uitgeleide. Langs de Bakelseweg, de Zandbosweg, de Beethovenlaan en de Helmondseweg verliet het prinselijk paar Deurne vervolgens weer in de richting Helmond.