Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Bestand:24.392.jpg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

24.392.jpg(494 × 457 pixels, bestandsgrootte: 57 kB, MIME-type: image/jpeg)

Foto 24.392 - Wandbord ter herinnering aan de Brand van 22 november 1946 bij Doornehof . Het bord draagt het opschrift: “Een brand heeft Doornehof verteerd , en ons uw hulpvaardigheid geleerd.”

Toelichting[bewerken]

Op 22 november 1946 ontstond 's middags om kwart over een, door een ontploffing in de kelder van villa Doornehof, een brand. Binnen een oogwenk stond de met eikenhout betimmerde en een rieten dak gedekte villa in vuur en vlam.

Brief[bewerken]

Op 30 september 1948 stuurde Hub van Doorne een brief aan de buren, de familie Lutters op het adres Stationsstraat 73 met navolgende inhoud:

Geachte familie,
Na het betrekken van het weer opgebouwde "Doornehof" zullen wij het geleden ongemak weer snel genoeg vergeten zijn. Toch zullen wij nog vaak terugdenken aan de ramp,die ons trof, maar dan met een dankbaar gevoel voor al degenen, die ons bij deze ramp en in de moeilijke tijden, die er op volgden, tot zo grote steun zijn geweest. Vooral als wij zien wat er toch nog gered is kunnen worden, zullen wij met erkentelijkheid aa n zo veIer hulp terugdenken.
Ook van jullie mochten wij grote steun ondervinden. Het is moeilijk om onze grote erkentelijkheid ten volle te doen blijken. Toch meenden wij iets te moeten doen en bieden als blijk van onze waardering een bord aan, dat wij hiervoor speciaal lieten ontwerpen en dat waarschijnlijk een plaatsje in jullie woning zal kunnen vinden.

Met vriendelijke groet, namens ons hele gezin, (ondertekend door Hub van Doorne)

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie27 aug 2013 07:49Miniatuurafbeelding voor de versie van 27 aug 2013 om 07:49494 × 457 (57 kB)Theo V (overleg | bijdragen)Wandbord ter herinnering aan de Brand van 22 november 1946 bij Doornehof . Het bord draagt het opschrift: “Een brand heeft Doornehof verteerd , en ons uw hulpvaardigheid geleerd.” ===Toelichting=== Op 22 november 1946 ontstond 's middags om kw
  • U kunt dit bestand niet overschrijven.

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Metadata