DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Bestand:01.786.jpg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Oorspronkelijk bestand(1.181 × 754 pixels, bestandsgrootte: 69 kB, MIME-type: image/jpeg)

Fo 01.786 - In 1924 kreeg de geestelijkheid in de oude parochie van Deurne, ten behoeve van het Patronaat, aan de Kruisstraat de beschikking over het patronaatgebouw Rust Roest.

Later[1] kreeg men tevens de beschikking over een zogenaamd patronaatsveldje. Dit voetbalveldje lag aan een zandweg waar anno 2013 de Molenlaan gelegen is, tussen de woning waar Cis Noijen woonde en Holten's molen. Bij de opening marcheerde het gezelschap op de foto vanuit het patronaatgebouw, met muziek voorop en in voetbaltenue, naar het nieuwe sportterrein. Bij de openingswedstrijd werd er gevoetbald tegen een elftal uit Helmond, de Patronaats Voetbal Vereniging. Op de foto vlnr:

De drie muzikanten Thij van de Burgt, Toontje van de Mortel en Sjang Hendriks. Achter hen meester J. Martens en een onbekende, dan Wim Evers, Harrie Aldenzee, achter hem Piet van Hout, dan Marinus van Hoek, Karel van de Mortel, Frans Ketelaars, Frans Hendriks, Wim Lutters, pastoor Roes met achter hem Harrie Evers en kapelaan Claassen, Lou van Dijk, Wim Ketelaars en verder de jongens van de Helmondse Patronaats Voetbal Vereniging.


Bronnen, noten en/of referenties
  1. Dat moet na september 1927 geweest zijn want toen werd kapelaan Claassen pas in Deurne benoemd

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie27 jul 2013 20:26Miniatuurafbeelding voor de versie van 27 jul 2013 om 20:261.181 × 754 (69 kB)Hansvanhoek (Overleg | bijdragen)Fo 01786 - HKK-collectie Oudheidkamer
  • U kunt dit bestand niet overschrijven.

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: