Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie

Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Voor DeurneWiki: elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in het heemhuis.

Accountantskantoor ABAB

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Deurnese bijkantoor van Accountantskantoor ABAB was gevestigd aan De Poort 6 in Deurne.


In 1924 richtte de NCB in Tilburg een afzonderlijke dienst op voor boeren die behoefte hadden aan fiscale hulp en aan een cijfermatig inzicht in hun bedrijf. Het kantoor werd in de volksmond ook wel ‘het boekhoudbureau van de NCB’ genoemd. ABAB groeide gestaag, aanvankelijk vanuit de hoofdvestiging van de NCB in Tilburg. In 1950 werd besloten om bijkantoren op te richten, waarvan het eerste in het Zeeuwse Hulst werd geopend. Later volgden vestigingen in Hees bij Nijmegen (1955), Roosendaal (1957), Heinkenszand (1958), Boxmeer en vele andere gemeenten.

In Deurne werd in 1964 een ABAB kantoor opgericht dat zich later als eerste vestigde in het nieuw in te richten kantorengebied Poort van Deurne (in het pand waar anno 2012 accountantskantoor Flynth gevestigd is).

In 1984 traden de eerste registeraccountants in dienst. Sindsdien werden behalve agrariërs ook ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf en organisaties uit de non-profit sector klant van ABAB. Het hoofdkantoor verhuisde in 2005 naar Best en het aantal bijkantoren werd gereduceerd, ook het kantoor in Deurne werd opgeheven. Het hoofdkantoor keerde in 2011 terug naar Tilburg.