Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Rogier van der Weijdenstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Everard (overleg | bijdragen) op 11 nov 2023 om 15:36
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deze vijver met keramische vis lag op het pleintje tussen de seniorenwoningen van de Dirk Boutsstraat en de Rogier van der Weijdenstraat.

De Rogier van der Weijdenstraat in de Sint-Jozefparochie is genoemd naar Rogier van der Weijden, een van de belangrijkste Vlaamse schilders van de 15e eeuw.


Deze straat werd in de 19e eeuw aangelegd als onderdeel van de heideontginningen ten zuiden van de spoorlijn. Oorspronkelijk liep de straat door tot aan de (even oude) Rembrandt van Rijnstraat. Toen de Sint-Jozefkerk in 1919-1920 werd gebouwd en het kerkhof daarachter werd aangelegd, werd de Paul Rubensstraat aangelegd. De Rogier van der Weijdenstraat werd ingekort en eindigde voortaan bij de Paul Rubensstraat. Huizen aan de straat hadden vanaf 1950 de buurtschapsnaam Steenoven, en vanaf 1 januari 1955 de straatnaam Pastoorsbos. Een decennium later kregen de straten in de wijk de naam van een schilder, en het Pastoorsbos werd deels Rogier van der Weijdenstraat.

Eigenaren en bewoners[bewerken | brontekst bewerken]

In 1970 verkocht de gemeente Deurne voor 10.000 gulden een bouwterrein op de hoek van de Steenovenweg en de Rogier van der Weijdenstraat aan F. J. Meulendijks te Mierlo. Vanaf 14 augustus 1984 tot maart 1995 hadden Laurens Kuijten en zijn echtgenote hun administratiekantoor van Kuijten Administratie en Asfaleia Assurantiën in de serre van hun woning aan de Rogier van der Weijdenstraat. [1] Andere bewoners van de Rogier van der Weijdenstraat waren onder meer Hannes Keunen (Rogier van der Weijdenstraat 3) en Wim en Toos Verhoeven-Berkers (Rogier van der Weijdenstraat 2).

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Weekblad voor Deurne van 16 maart 1995.