Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Sint-Willibrordusschool (Romboutsstraat) in actie voor behoud gymzaal

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Cor S (overleg | bijdragen) op 1 mei 2016 om 17:26
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Sint-Willibrordusschool aan de Romboutsstraat in Deurne kwam in actie voor behoud van haar gymzaal.


In 2005 kwam de bassisschool Sint-Willibrordusschool (Romboutsstraat) in actie voor behoud van haar gymzaal aan de Zandbosweg. De school kon geen gebruik meer maken van deze gymzaal vanwege het feit dat de KHD, door uitvoering van het centrumplan, niet meer in haar eigenlijke repetitieruimte terecht kon en naar deze gymzaal verhuisde.

Met spandoeken, handtekeningen en luidkeels zingend liepen de protesterende ouders en kinderen op 31 augustus 2005 naar het gemeentehuis. Ze waren tegen het besluit van de gemeente Deurne hen de gymzaal in wijkhuis de Kubus in de Heiakker toe te wijzen.

Niet de accommodatie was het probleem, maar wel het lopend afleggen van de afstand tussen school en gymzaal en de verkeersveiligheid op dat traject. De ouders boden in september 2005 het gemeentebestuur een petitie met bezwaren aan.
Hoewel de beslissing van de gemeente om geen vervoer beschikbaar te stellen overeen kwam met de verordening, vonden alle fracties dat er bijzondere omstandigheden aanwezig waren om die beslissing te heroverwegen.
Wethouder Hanssen zette uiteen waarom niet de gemeente maar de school verantwoordelijk was voor het vervoer van de leerlingen naar een gymzaal. Alle fracties waren van mening dat de reactie van de wethouder te formeel was. Dat er argumenten aanwezig waren om, zoals Thieu Brabers het formuleerde, een noodverbandje aan te leggen.

Burgemeester Daandels stelde echter dat de school al in 1999 had kunnen weten dat zij op termijn de IVOD-gymzaal niet meer zou kunnen gebruiken en dat de school of het schoolbestuur dus zelf voor vervoer had moeten zorgen. Het college kreeg echter van de raad de opdracht om met een oplossing te komen, omdat de hele kwestie in feite een gevolg was van de bouwplannen aan de Ligthartstraat - Zandbosweg.