Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis
Vanaf 1 januari 2025 wordt dat Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand.

Confectie-industrie Leco-Liessel: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 11: Regel 11:
Na enige tijd van leegstand werd het  pand in gebruik genomen door [[Bowlingcentrum Peelland]]. Er vonden gedurende enkele jaren meerdere horeca-activiteiten plaats. Het gebouw werd in 2000 gesloopt.  
Na enige tijd van leegstand werd het  pand in gebruik genomen door [[Bowlingcentrum Peelland]]. Er vonden gedurende enkele jaren meerdere horeca-activiteiten plaats. Het gebouw werd in 2000 gesloopt.  


Tegenwoordig is de [[gemeente Deurne]] eigenaar van het op die plek verschenen speelterrein, waarop jeu de boulesbanen zijn gevestigd.   
Tegenwoordig is de [[gemeente Deurne]] eigenaar van het op die plek verschenen speelterrein, waarbij jeu de boulesbanen zijn gevestigd.   




[[categorie:textielfabriek|Leco]]
[[categorie:textielfabriek|Leco]]

Versie van 14 sep 2017 11:46

Links het gebouw van Confectie-industrie Leco-Liessel BV aan de Zandstraat 2 in Liessel

Confectie-industrie Leco-Liessel was gevestigd aan de Zandstraat 2 in Liessel.


Het textielbedrijf werd in 1955 opgericht als nevenvestiging van NV Leco Confectie-industrie in Helmond. De Leco-vestiging in Liessel ging van start in een houten accommodatie in de tuin van de familie Veltmans. Doordat het houten atelier toch beperkte capaciteit had, verrees er aan de overzijde van de Zandstraat een nieuw confectie-atelier dat gedurende ongeveer twintig jaar in tal van gezinnen in Liessel en omgeving zorgde voor brood op de plank.

Het houten atelier werd door de firma Veltmans verbouwd en in gebruik genomen als opslagruimte en werd in de weekends gebruikt als overdekte oefenruimte voor handboogvereniging Kunst en Vriendschap die haar thuisbasis had in café Veltmans. Later deed het houten gebouw nog dienst als zaal bij allerlei horeca-activiteiten.

Het atelier was in 1962 nog een van de exposanten tijdens de 9-D expositie in Deurne. Volgens de registers van de Kamer van Koophandel werd de zaak per 19 januari 1978 opgeheven. Het toenmalige personeel verzetten zich nog hevig tegen de op handen zijnde sluiting.

Na enige tijd van leegstand werd het pand in gebruik genomen door Bowlingcentrum Peelland. Er vonden gedurende enkele jaren meerdere horeca-activiteiten plaats. Het gebouw werd in 2000 gesloopt.

Tegenwoordig is de gemeente Deurne eigenaar van het op die plek verschenen speelterrein, waarbij jeu de boulesbanen zijn gevestigd.