Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Appartementencomplex Visserhaeve: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Pieter K heeft de pagina Visserhaeve hernoemd naar Appartementencomplex Visserhaeve zonder een doorverwijzing achter te laten)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:31.187.jpg|300px|thumb| Uitzicht vanaf de kerktoren op de Visser met appartementencomplex Visserhaeve]]
[[Bestand:31.187.jpg|300px|thumb| Uitzicht vanaf de kerktoren op de Visser met appartementencomplex residentie Visserhaeve]]


'''Visserhaeve''' is een appartementencomplex aan de [[Visser (straat)|Visser]] in het centrum van Deurne.
Residentie '''Visserhaeve''' is een ongeveer tweeduizend vierkante meter groot appartementencomplex aan de [[Visser (straat)|Visser]] in het centrum van Deurne.




Het gebouw werd neergezet in 1999. Eerder waren de oude panden [[Visser 13]], [[Visser 15]] en [[Visser 17]] ervoor gesloopt. De vorm van het complex, een driehoek, is het gevolg van de driehoekige vorm van de samengevoegde percelen van de erven en tuinen, een vorm die ook in 1832 al bestond en daarmee eeuwenoud is. Ook het perceel van het eerder gesloopte [[Visser 9-11]] maakt deel uit van het bouwvlak van dit complex. Doordat het gebouw aan alle zijden tot de perceelsgrenzen loopt, beschikt het gebouw niet over een tuin. Het gebouw kreeg de oneven huisnummers Visser 7-23, waarbij alleen Visser 7 ook zonder volgletter in het complex bestaat. In totaal gaat het om 39 adressen.
Het gebouw werd, met de nodige vertragingen, neergezet in de periode november 1999 – voorjaar 2002. Eerder waren de oude panden [[Visser 13]], [[Visser 15]] en [[Visser 17]] ervoor gesloopt. De vorm van het complex, een driehoek, is het gevolg van de driehoekige vorm van de samengevoegde percelen van de erven en tuinen, een vorm die ook in 1832 al bestond en daarmee eeuwenoud is. Ook het perceel van het eerder gesloopte [[Visser 9-11]] maakt deel uit van het bouwvlak van dit complex. Doordat het gebouw aan alle zijden tot de perceelsgrenzen loopt, beschikt het gebouw niet over een tuin, maar wel over een binnenplaats. Het gebouw kreeg de oneven huisnummers Visser 7-23, allen met een volgletter. In totaal gaat het om 38 adressen (36 appartementen, 2 penthouses en een parkeergarage).  Het totale project kostte 15 miljoen gulden en werd gerealiseerd door aannemer Van Bree uit Someren.  


Bij het ontwerp van het complex werd rekening gehouden met de aanleg van een pad langs de zuidzijde, dat de naam [[Peter Vinkpad]] kreeg. Langs de westgrens van het perceel bleef het [[Postpaadje]] bewaard, waarvan de naam nog herinnert aan het feit dat tot 1909 een hulppostkantoor gevestigd was in het pand [[Visser 19-21-23]].
Bij het ontwerp van het complex werd door architect [[Eugène van den Acker]] rekening gehouden met de aanleg van een nieuw pad langs de zuidzijde. Dat pad kreeg later de naam [[Peter Vinkpad]]. Langs de westgrens van het perceel bleef het [[Postpaadje]] bewaard, waarvan de naam nog herinnert aan het feit dat tot 1909 een hulppostkantoor gevestigd was in het pand [[Visser 19-21-23]].


[[categorie:appartementencomplex]]
[[categorie:appartementencomplex]]

Versie van 8 mei 2023 18:48

Uitzicht vanaf de kerktoren op de Visser met appartementencomplex residentie Visserhaeve

Residentie Visserhaeve is een ongeveer tweeduizend vierkante meter groot appartementencomplex aan de Visser in het centrum van Deurne.


Het gebouw werd, met de nodige vertragingen, neergezet in de periode november 1999 – voorjaar 2002. Eerder waren de oude panden Visser 13, Visser 15 en Visser 17 ervoor gesloopt. De vorm van het complex, een driehoek, is het gevolg van de driehoekige vorm van de samengevoegde percelen van de erven en tuinen, een vorm die ook in 1832 al bestond en daarmee eeuwenoud is. Ook het perceel van het eerder gesloopte Visser 9-11 maakt deel uit van het bouwvlak van dit complex. Doordat het gebouw aan alle zijden tot de perceelsgrenzen loopt, beschikt het gebouw niet over een tuin, maar wel over een binnenplaats. Het gebouw kreeg de oneven huisnummers Visser 7-23, allen met een volgletter. In totaal gaat het om 38 adressen (36 appartementen, 2 penthouses en een parkeergarage). Het totale project kostte 15 miljoen gulden en werd gerealiseerd door aannemer Van Bree uit Someren.

Bij het ontwerp van het complex werd door architect Eugène van den Acker rekening gehouden met de aanleg van een nieuw pad langs de zuidzijde. Dat pad kreeg later de naam Peter Vinkpad. Langs de westgrens van het perceel bleef het Postpaadje bewaard, waarvan de naam nog herinnert aan het feit dat tot 1909 een hulppostkantoor gevestigd was in het pand Visser 19-21-23.