Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Strausslaan: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De '''Strausslaan''' is gelegen in de [[Houtenhoek]] in [[Deurne-West]] en vormt de verbindingsstraat tussen de [[Helmondseweg]] en het knooppunt [[Schommerveld]] – [[Zandbosweg]].
De '''Strausslaan''' is in de [[Houtenhoek]] in [[Deurne-West]] en verbindt de [[Helmondseweg]] met het [[Schommerveld]].


==Componist==


De straat is genoemd naar de Oostenrijkse componist Johann Strauss (Wenen, 14 maart 1804 - Wenen, 25 september 1849). Hij werd bekend als de grote componist van 152 walsen. Zijn zoon Johann Strauss jr. (Wenen, 25 oktober 1825 - Wenen, 3 juni 1899) gaf de werken van zijn vader in 1889 in zeven delen uit en componeerde zelf meer dan 500 werken, waaronder ongeveer 165 walsen. Van zijn vijftien operettes is Die Fledermaus de bekendste.
De straat is genoemd naar de Oostenrijkse componist, violist en dirigent Johann Strauss (Wenen, 14 maart 1804 - Wenen, 25 september 1849). Hij werd bekend als de grote componist van 152 walsen. Zijn beroemdste werk is ongetwijfeld de ''Radetzkymars''.  


==Straat==
Zijn zoon Johann Strauss jr. (Wenen, 25 oktober 1825 - Wenen, 3 juni 1899) gaf de werken van zijn vader in 1889 in zeven delen uit en componeerde zelf meer dan 500 werken, waaronder ongeveer 165 walsen. Van zijn vijftien operettes is ''Die Fledermaus'' de bekendste, zijn belangrijkste werk is An der schönen blauen Donau.


De Strausslaan werd aangelegd als deel van de [[Componistenwijk]] in de jaren zestig. Aanvankelijk hield de straat op bij de [[Zandbosweg]]. In de jaren zeventig werd ook het [[Vrun]] volgebouwd en de Strausslaan verlengd. Dit nieuwe deel kreeg de naam [[Schommerveld]].
Aanvankelijk hield de straat op bij de [[Zandbosweg]]. In de jaren zeventig werd ook het [[Vrun]] volgebouwd en de Strausslaan verlengd. Dit nieuwe deel kreeg de naam [[Schommerveld]].


==Deregulering==


In het kader van de deregulering werden in 2007 500 van de 6000 Deurnese verkeersborden verwijderd. Op 12 april van dat jaar werd deze opschoningsactie geopend met de verwijdering van het eerste verkeersbord in de Strausslaan.


[[Categorie:Straat]]
[[Categorie:Straat]]

Huidige versie van 26 sep 2015 om 18:30

De Strausslaan is in de Houtenhoek in Deurne-West en verbindt de Helmondseweg met het Schommerveld.


De straat is genoemd naar de Oostenrijkse componist, violist en dirigent Johann Strauss (Wenen, 14 maart 1804 - Wenen, 25 september 1849). Hij werd bekend als de grote componist van 152 walsen. Zijn beroemdste werk is ongetwijfeld de Radetzkymars.

Zijn zoon Johann Strauss jr. (Wenen, 25 oktober 1825 - Wenen, 3 juni 1899) gaf de werken van zijn vader in 1889 in zeven delen uit en componeerde zelf meer dan 500 werken, waaronder ongeveer 165 walsen. Van zijn vijftien operettes is Die Fledermaus de bekendste, zijn belangrijkste werk is An der schönen blauen Donau.

Aanvankelijk hield de straat op bij de Zandbosweg. In de jaren zeventig werd ook het Vrun volgebouwd en de Strausslaan verlengd. Dit nieuwe deel kreeg de naam Schommerveld.