Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Burgerpanel: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
(Tekst vervangen door "{{dpintro}} *Burgerpanel van de gemeente Deurne, actief van 2007 tot 2011. *Burgerpanel TipDeurne, een burgerpanel van het Weekblad voor Deurne. {{dp}}")
 
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:29.603.jpg|430px|thumb|Het burgerpanel op 10 september 2009. Klik op het icoontje rechts voor de namen.  Foto: collectie [[Cor Slaats]]]]
{{dpintro}}
Het '''Burgerpanel''' in [[Deurne]] vormt een klankbord voor het beleid van de [[gemeente Deurne]].
*[[Burgerpanel van de gemeente Deurne]], actief van 2007 tot 2011.
 
*[[Burgerpanel TipDeurne]], een burgerpanel van het [[Weekblad voor Deurne]].
==Burgerpanel van 2007 tot 2011==
{{dp}}
Het eerste burgerpanel in Deurne was een initiatief van de gemeente en was van 2007 tot 2011 actief. Twee keer per jaar kwamen twaalf inwoners van Deurne in vaste samenstelling bij elkaar om actuele onderwerpen binnen de gemeente te bespreken en om daar vervolgens een mening over te vormen. Het ging dan vaak om de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente. De leden werden per open inschrijving geworven. Zij mochten geen lid zijn van andere bestuurslichamen als gemeenteraad, raadscommissies en dorps- of wijkraden. Bij de oprichting viel het burgerpanel onder de verantwoordelijkheid van wethouder [[Nicole Lemlijn]]. In 2010 nam wethouder [[Jasper Ragetlie]] die taak over.
 
In april 2011 hield het burgerpanel op te bestaan. Het college van B en W besloot daartoe wegens bezuiniging Volgens wethouder Ragetlie was het panel een tijdrovende aangelegenheid, die veel ambtelijke uren in beslag nam. Ook waren er inmiddels veel andere (digitale) manieren om de meningen, klachten en andere informatie van inwoners in kaart te brengen.
 
==Burgerpanel vanaf 2017==
Op donderdag 12 januari richtte het [[Weekblad voor Deurne]] in samenwerking met onderzoeksbureau Toponderzoek een burgerpanel op, waaraan iedereen boven zestien jaar anoniem kan deelnemen. Via e-mail worden tien keer per jaar aan de deelnemers een serie vragen voorgelegd over actuele thema's. Nog geen week na het van start gaan van het burgerpanel hadden zich reeds 120 deelnemers aangemeld. Dit burgerpanel is actief onder de naam [[TipDeurne]]. Zie daar voor meer informatie.
 
[[Categorie:communicatie]]

Huidige versie van 21 jan 2017 om 22:12

Burgerpanel kan verwijzen naar:


Disambig-dark svg.png
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om onderscheid te maken tussen de verschillende betekenissen en gebruiken van de term Burgerpanel.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Burgerpanel en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in DeurneWiki terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.