DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker, en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem (t/m 24 september) bij de Rabo Club Support op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Sportpark De Stikker: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Sportpark De Stikker ''' in Helenaveen is de sportaccomodatie van de Rooms Katholieke Sport Vereniging Helenaveen (RKSV Helenaveen). Het park dankt zij...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 9: Regel 9:


De eerste officiële wedstrijd op dit terrein was tussen EVV uit Eindhoven en Panningen. In het voorprogramma stond een wedstrijd tussen de eerste elftallen van Helenaveen en [[voetbalvereniging Neerkandia]].
De eerste officiële wedstrijd op dit terrein was tussen EVV uit Eindhoven en Panningen. In het voorprogramma stond een wedstrijd tussen de eerste elftallen van Helenaveen en [[voetbalvereniging Neerkandia]].
{{Appendix|2=
* ''“In Helenaveen werd sportpark De Stikker officieel geopend"  Pagina 2 van het [[Weekblad voor Deurne]] van 21  juli 1972
----
{{references}}
}}


[[categorie:sportterrein]]
[[categorie:sportterrein]]

Huidige versie van 17 jul 2024 om 16:55

Sportpark De Stikker in Helenaveen is de sportaccomodatie van de Rooms Katholieke Sport Vereniging Helenaveen (RKSV Helenaveen).


Het park dankt zijn naam aan de stikker, een brede platte schop waarmee vroeger door de peelwerkers in Helenaveen de turf uit het veen werd gestoken.

Het park aan de Lagebrugweg werd op zaterdag 15 juli 1972 door burgemeester Hoebens officieel geopend. Met de opening van het park werd een periode van 37 jaar afgesloten, waarin de sportvereniging was aangewezen op een sportterrein aan de Oude Peelstraat.

De aanleg- en bouwkosten van het sportcomplex bedroegen 70.000 gulden. Daarvan werd 20.000 gulden door de sportvereniging zelf opgebracht. Van de Nederlandse Sport Federatie werd 7000 gulden ontvangen. De rest werd door de gemeente Deurne bekostigd. Veel vrijwilligersuren werden aan de realisatie besteed.

De eerste officiële wedstrijd op dit terrein was tussen EVV uit Eindhoven en Panningen. In het voorprogramma stond een wedstrijd tussen de eerste elftallen van Helenaveen en voetbalvereniging Neerkandia.

Bronnen, noten en/of referenties
  • “In Helenaveen werd sportpark De Stikker officieel geopend" Pagina 2 van het Weekblad voor Deurne van 21 juli 1972