Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis
Vanaf 1 januari 2025 wordt dat Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand.

Felix Timmermansstraat: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''Felix Timmermansstraat''' is een straat in Deurne. De straat werd rond 1988 aangelegd, nadat het oude huis Groeneweg 13-15 was gesloopt. Het was een fas...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:




De straat werd rond 1988 aangelegd, nadat het oude huis [[Groeneweg 13-15]] was gesloopt. Het was een fase in het bouwproject tussen [[Hogeweg (huidige weg)|Hogeweg]] en [[Molenstraat]] in het noorden en [[Maassingel]] in het zuiden. Dat was rond 1970 begonnen met de nieuwbouw tussen [[Antoon Coolenlaan]] en [[Stijn Streuvelslaan]], werd vervolgd met de nieuwbouw aan de [[Swalm]], vervolgens de Felix Timmermansstraat, gevolgd door de [[Lek]] en afgesloten met de [[Marie Koenenhof]] rond 1994. Deze bouwprojecten vonden plaats op het noordelijk deel van de [[Deurnese akker]].  
De straat werd rond 1988 aangelegd, nadat het oude huis [[Groeneweg 13-15]] was gesloopt. Het was een fase in het bouwproject tussen [[Hogeweg (huidige weg)|Hogeweg]] en [[Molenstraat]] in het noorden en [[Maassingel]] in het zuiden. Dat was rond 1970 begonnen met de nieuwbouw tussen [[Antoon Coolenlaan]] en [[Stijn Streuvelslaan]], werd vervolgd met de nieuwbouw aan de [[Swalm]], vervolgens de Felix Timmermansstraat, gevolgd door de [[Lek]] en afgesloten met de [[Marie Koenenhof]] rond 1994. Deze bouwprojecten vonden plaats op het noordelijk deel van de [[Deurnese akker]]. Tussen de halfronde bouwblokken bleef een boom van het erf van Groeneweg 13 gespaard.


Tussen de halfronde bouwblokken bleef een boom van het erf van Groeneweg 13 gespaard.
De straatnaam sluit aan op de aangrenzende wijk met schrijvers, en verwijst naar Leopoldus Maximilianus Felix Timmermans (Lier 5 juli 1886 - aldaar 24 januari 1947). Er bestaat ook een andere Deurnese link met Timmermans: [[Antonius Franciscus Coolen (1897-1961)]], zelf ook vernoemd in de Antoon Coolenlaan, vernoemde zijn zoon [[Felix Paulus Coolen (1933-2021)|Felix]] naar Timmermans.


[[categorie:straat]]
[[categorie:straat]]

Huidige versie van 2 mrt 2022 om 17:11

De Felix Timmermansstraat is een straat in Deurne.


De straat werd rond 1988 aangelegd, nadat het oude huis Groeneweg 13-15 was gesloopt. Het was een fase in het bouwproject tussen Hogeweg en Molenstraat in het noorden en Maassingel in het zuiden. Dat was rond 1970 begonnen met de nieuwbouw tussen Antoon Coolenlaan en Stijn Streuvelslaan, werd vervolgd met de nieuwbouw aan de Swalm, vervolgens de Felix Timmermansstraat, gevolgd door de Lek en afgesloten met de Marie Koenenhof rond 1994. Deze bouwprojecten vonden plaats op het noordelijk deel van de Deurnese akker. Tussen de halfronde bouwblokken bleef een boom van het erf van Groeneweg 13 gespaard.

De straatnaam sluit aan op de aangrenzende wijk met schrijvers, en verwijst naar Leopoldus Maximilianus Felix Timmermans (Lier 5 juli 1886 - aldaar 24 januari 1947). Er bestaat ook een andere Deurnese link met Timmermans: Antonius Franciscus Coolen (1897-1961), zelf ook vernoemd in de Antoon Coolenlaan, vernoemde zijn zoon Felix naar Timmermans.