Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Boonseweg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'thumb|200px|De Zandstraat of Boonseweg in Liessel. '''Boonseweg''' is een vroegere locale benaming voor de Zandstraat in ...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:09. Zandstraat Liessel.jpg|thumb|200px|De Zandstraat of Boonseweg in Liessel.]]
[[Bestand:30.800.jpg|thumb|350px|De nog onverharde Boonseweg bij de [[Astense Aa]]. Op de achtergrond is de boerderij van Helmus Aarts, Zand 1 nog zichtbaar.]]
'''Boonseweg''' is een vroegere locale benaming voor de [[Zandstraat]] in [[Liessel]]. In vroeger tijden zou deze weg een rechtstreekse verbinding gevormd hebben met de Keulsebaan richting Meijel.<ref>Mededeling van Leonard Timmermans aan zijn broer Huub.</ref>
[[Bestand:27.048.jpg|thumb|350px|De Zandstraat of Boonseweg in Liessel.]]
'''Boonseweg''' is een vroegere lokale benaming voor de [[Zandstraat]] in [[Liessel]]. In vroeger tijden zou deze weg een rechtstreekse verbinding gevormd hebben met de Keulsebaan richting Meijel.<ref>Mededeling van Leonard Timmermans aan zijn broer Huub.</ref>
 
 
De Boonseweg liep over de Aa-brug richting [[Zand]]. Bij de Aa-brug stond een grote Canadese populier, de zogenaamde [[Smitsboom]], op de eerste foto net zichtbaar achter de schoorpaal van het elektriciteitsnet, toen nog op Astens grondgebied. Het riviertje de [[Astense Aa]] vormde tot 1 januari 1997 de grens tussen de gemeenten Deurne en Asten.
 
Het weiland rechts van de nog onverharde weg op de eerste foto, vóór de Astense Aa, werd ''[[Veltmans]] wei'' genoemd. In die wei stond jarenlang de zogenaamde schutspaal, tevens was het dus de zogenaamde "schutswei". Daar werd om de vier jaar geschoten om het koningschap van het [[Sint-Hubertusgilde]]. Dat schieten heeft op die plek voor het laatst in 1951 plaatsgevonden. In dat jaar is daar ook voor het laatst een schuttersfeest gehouden.


{{Appendix}}
{{Appendix}}
[[categorie:straat]]
[[categorie:straat]]

Huidige versie van 3 jul 2017 om 18:50

De nog onverharde Boonseweg bij de Astense Aa. Op de achtergrond is de boerderij van Helmus Aarts, Zand 1 nog zichtbaar.
De Zandstraat of Boonseweg in Liessel.

Boonseweg is een vroegere lokale benaming voor de Zandstraat in Liessel. In vroeger tijden zou deze weg een rechtstreekse verbinding gevormd hebben met de Keulsebaan richting Meijel.[1]


De Boonseweg liep over de Aa-brug richting Zand. Bij de Aa-brug stond een grote Canadese populier, de zogenaamde Smitsboom, op de eerste foto net zichtbaar achter de schoorpaal van het elektriciteitsnet, toen nog op Astens grondgebied. Het riviertje de Astense Aa vormde tot 1 januari 1997 de grens tussen de gemeenten Deurne en Asten.

Het weiland rechts van de nog onverharde weg op de eerste foto, vóór de Astense Aa, werd Veltmans wei genoemd. In die wei stond jarenlang de zogenaamde schutspaal, tevens was het dus de zogenaamde "schutswei". Daar werd om de vier jaar geschoten om het koningschap van het Sint-Hubertusgilde. Dat schieten heeft op die plek voor het laatst in 1951 plaatsgevonden. In dat jaar is daar ook voor het laatst een schuttersfeest gehouden.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Mededeling van Leonard Timmermans aan zijn broer Huub.