Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Zanzibar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Zanzibar 1 adv 1993.jpg

De Zanzibar[1] was een nachtbar aan de Molenstraat 13 in Deurne.


De Zanzibar werd op 31 mei 1961 geopend door het echtpaar Wilma en Matje Verheijen-Althuizen. De Zanzibar, ook wel Zanzi-Bar, was het eerste café in Deurne dat tot drie uur 's nachts, en op vrijdag en zaterdagnacht zelfs tot vier uur, mocht open blijven. Tot begin 1975 hebben Wilma en Matje het horecabedrijf geëxploiteerd, dit kwam tot een einde door een brand in 1975.

17 februari 1976, na een totale verbouwing, is de Zanzibar opnieuw geopend door Truus en Toon Aldenzee. De naam Zanzi-Bar bleef gehandhaafd. Toon was toen nog actief als muzikant in het orkest Los Mamboleros maar is kort na de opening gestopt en zorgde in zijn nachtbar regelmatig voor live muziek door met veel passie en plezier op zijn trompet te spelen.

In mei 2005 is de Zanzibar definitief gesloten.

Interieur van de "Zanzi bar".
Foto: collectie gemeente Deurne
Bronnen, noten en/of referenties
  1. Zanzibar is een eiland met een vochtig klimaat liggende in de Indische Oceaan en ten zuidoosten van Tanzania. Tot 1920 behoorde Zanzibar tot Tanzania, vanaf die tijd hadden de Britten de touwtjes in handen. Na de revolutie in 1963 is Zanzibar zelfstandig geworden en hebben zij een eigen regering die het land regeert.