U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Wilhelmus Jacobus Antonius Theresia van Heugten (1928)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wilhelmus Jacobus Antonius Theresia van Heugten
Heugten, v w - vertrek missie 1955 LR.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Wilhelmus Jacobus Antonius Theresia van Heugten
Roepnaam Wim
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 19 mei 1928
Beroep(en) geestelijke, priester, leraar

Wilhelmus Jacobus Antonius Theresia (Wim) van Heugten (1928) is een priester uit Deurne van de missionarissen van Mill Hill die vijftien jaar in de missie van Oeganda werkte.


Hij is de oudste zoon uit het gezin van koperslager Josephus Franciscus van Heugten (1898-1970) en Elisabeth Cornelia Lucassen (1895-1975). Zijn broer Toon werd broeder. De broers groeiden op aan de Wiemel.

Na zijn priesterwijding op 10 juli 1955 droeg Wim op 17 juli zijn eerste plechtige Heilige Mis op in de parochiekerk in Deurne-centrum.

Wim vertrok in oktober 1955 naar de missie in Oeganda, waar hij vijftien jaar werkte. In 1970 keerde hij terug naar Nederland waar hij werd benoemd tot professor aan het Instituut voor Hogere Missionaire Studies van Mill Hill te Roosendaal.

Na zijn terugkeer in Nederland exposeerde hij van 11 tot 20 april 1970 in De Peelpoort vijfentwintig door hem in Oeganda vervaardigde schilderijen. De tentoonstelling werd ingeleid door zijn oom W.A.M. van Heugten. Daarvoor nam hij ook al in Kampala, de hoofdstad van Oeganda, deel aan enkele tentoonstellingen van beeldende kunsten.

Foto-impressie[bewerken | brontekst bewerken]

Foto-impressie van het priesterfeest van Wim van Heugten op 17 juli 1955, waaraan de Koninklijke Harmonie Deurne een flink muzikaal aandeel had.
Alle foto's komen uit het archief van Henk Goossens.