Welkom op DeurneWiki
U kunt ons steunen door lid of vriend te worden. Vragen over DeurneWiki?
Alleen na voorafgaande aanmelding hier (maximaal 2 personen) kunt u ons op woensdagochtend om 10 uur spreken in het heemhuis Stationsstraat 73.

Tennisvereniging Neerkant

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De accommodatie van Tennisvereniging Neerkant aan de Buizerdweg 26.
Foto: collectie Piet Basten.

Tennisvereniging Neerkant (TVN) is een tennisvereniging met een paviljoen en drie Redcourt banen aan de Buizerdweg 26 te Neerkant.


In 1980 werd de vereniging opgericht met twee gravelbanen op de kruising van de Sint Vincentiusstraat en Schansweg, in eerste instantie met een kleine schuilgelegenheid en toilet. Het oprichtingsbestuur bestond uit Jo Rademakers, Toos Janssen, Wiel Geris en Hans Broekmans. Geert Hoeben uit Liessel was de eerste tennisleraar van de vereniging. Er werd gestart met 89 leden, de contributie was 75 gulden per jaar. In 1983 kreeg de vereniging de beschikking over de bouwkeet van dokter Schepman. De bouwkeet werd na enige aanpassingen het nieuwe clubhuis. In hetzelfde jaar werd begonnen met competitiespelen. Sinds 1992 zijn er verplichte bar- en poetsdiensten, voor die tijd werd het clubhuis door vrijwilligers schoongehouden.

De gravelbanen werden vanaf het begin met de hand besproeid. In september 1991 werd de baanverlichting en in 1992 een sproeiinstallatie in gebruik genomen waardoor de speelmogelijkheden aanzienlijk vergroot werden. In Juni 1998 werden nieuwe lampen gemonteerd met als resultaat een nog betere baanverlichting. In 1994 werd voor de 1ste keer het Neerkants Open georganiseerd. De vereniging werd in 1995 geprivatiseerd.

Van 1995 tot 2010 zijn er bouwplannen ontwikkeld waarbij diverse opties voor locatie en ontwerp de revue zijn gepasseerd. Uiteindelijk is de keuze van de vereniging, met ondersteuning van burgemeester Daandels, bouwcommissie, Stichting Pro-Neerkant en de leden, gevallen op de buizerdweg. Het nieuwe paviljoen met drie redcourt banen is in 2011 opgeleverd en in gebruik genomen.

Externe link[bewerken]