Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Stichting Open Jeugdkamp Zeilberg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De Stichting Open Jeugdkamp Zeilberg (OJKZ) startte in 1971 op initiatief van een toenmalige kapelaan in de parochie Zeilberg.


Hij organiseerde een gezamenlijk zomerkamp voor het Zeilbergse jongens- en meisjesgilde. Voor die tijd bleek dat nog te vooruitstrevend en na een pauze in 1972 werd besloten om voortaan verder te gaan onder de naam "Open Jeugdkamp Zeilberg".

De doelstelling van het OJKZ is altijd geweest om kinderen van gezinnen, die zelf niet in staat waren om op vakantie te gaan, toch een week vakantie te bezorgen. Dit gold bijvoorbeeld voor kinderen uit boerengezinnen en kinderen van mensen met een laag inkomen.

Met beperkte middelen en een erg laag inschrijfgeld bestond en bestaat voor alle kinderen tussen 6 en 16 jaar uit Zeilberg, later uit heel Deurne, de mogelijkheid zich aan te melden voor een week kamp.
De leiding van het OJKZ bestaat al vanaf de beginjaren uit vrijwilligers, die voor de voorbereidingen en de uitvoering van het kamp hun vrije tijd opofferen.

In 1992 werd besloten om de werkgroep, die toentertijd onder verantwoording van Stichting Welzijn Deurne-Zuid al jaren zelfstandig werkte, zelfstandig te maken en werd de stichtingsakte opgesteld.
In 1996 vierde het OJKZ haar 25 jarig jubileum met een speciaal kamp in het Friese Appelscha. Ook de ouders werden voor de bonte avond op vrijdagavond met een bus vanuit Deurne naar Friesland vervoerd en hielden samen met hun kinderen een gezamenlijke kampmaaltijd voor aanvang van de bonte avond.

Het 40 jarig jubileum werd gevierd in 2011.

Externe link[bewerken]