U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Schuifelenberg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:Schuifelenberg Deurne vanaf Martinetplein.jpg|thumb|300px|right|Schuifelenberg Deurne vanaf Martinetplein]]
[[Bestand:Schuifelenberg Deurne vanaf Martinetplein.jpg|thumb|300px|right|Schuifelenberg Deurne vanaf Martinetplein]]


De '''Schuifelenberg''' ontstond in de jaren tachtig van de vorige eeuw bij de realisering van de nieuwbouw in het gebied tussen de [[Stationsstraat]] en de [[Martinetstraat]] in [[Deurne]].
De '''Schuifelenberg''' ontstond in de jaren tachtig van de vorige eeuw bij de realisering van de nieuwbouw in het gebied tussen de [[Stationsstraat]], later het [[Dr. Anna Terruweplein]] en de [[Martinetstraat]], later het [[Martinetplein]], in [[Deurne]].





Versie van 28 mei 2014 09:11

Schuifelenberg Deurne vanaf Martinetplein

De Schuifelenberg ontstond in de jaren tachtig van de vorige eeuw bij de realisering van de nieuwbouw in het gebied tussen de Stationsstraat, later het Dr. Anna Terruweplein en de Martinetstraat, later het Martinetplein, in Deurne.


Deze straat is een voetgangersgebied en bestaat uit bovenwoningen en winkels. De bebouwing aan de Schuifelenberg (deels) en aan de Raadhuisstraat werd uitgevoerd in de stijl van de Bossche School. Een belangrijk kenmerk van de Bossche School is de sobere vormgeving van de gebouwen. Er wordt vooral gebruikgemaakt van beton, baksteen en hout.

In 1973 werd winkelcentrum De Martinet gerealiseerd en in 1978 ontstonden er al verzoeken door met name de Middenstandsvereniging voor verbinding tussen de Martinetstraat en de Stationsstraat. Men wees op het in 1969 ontworpen centrumplan, een plan waartegen destijds zeer veel verzet kwam en dus in de ijskast belandde. Men sprak in die tijd over het winkelrondje Deurne.

Het pand aan de Stationsstraat 21 werd afgebroken voor de doorbraak naar winkelcentrum De Martinet.

Door de onzekerheid over de toekomst van de Martinet, het uitblijven van besluiten over het winkelgebied, besloot de ABN/AMRO bank in 1999 niet te wachten op de nieuwbouw van De Martinet en verhuisde naar de Markt.