U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

Rust Roest (15 juni 1939)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Feestnummer van “Rust Roest”
Kaft Rust Roest.JPG
Originele titel Feestnummer van “Rust Roest”
Auteur Onbekend
Genre Feestnummer
Uitgever Redactie weekblad “Rust Roest”
Uitgegeven 15 juni 1939
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Het feestnummer van Rust Roest” is geschreven bij gelegenheid van het 50-jarig priesterfeest (1889-1939) van pastoor Roes, stichter en hoofdredacteur van het weekblad / Landbouwblad “Rust Roest”.


“Rust Roest” was de naam van een weekblad dat indertijd in Deurne werd uitgegeven. Het feestnummer van “Rust Roest”, dat 32 bladzijden telt en een groot aantal zwart-wit foto’s bevat, was een hommage aan pastoor Roes door de boereninstellingen, de redactie van de krant en het landelijk huldigingcomité dat onder voorzitterschap stond van Mr. Dr. Deckers, lid van de 2e Kamer der Staten-Generaal in ’s-Gravenhage.

Naast de beschrijving van zijn levensloop gaat het feestnummer uitvoerig in op de vele verdiensten van Pastoor Roes voor de Deurnese gemeenschap. Ook het feestlied “Jubeljaar des priesterdoms”, door Joost van den Vondel, is hierin opgenomen.

Het feestnummer bevat een voorwoord van Mr. Dr. Deckers en van burgemeester Van Beek als voorzitter van het plaatselijk “Eere-comité” .