U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Pollenweg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:29.761.JPG|thumb|400px|Het huisje van [[Grard Sientje]] aan de Pollenweg 2, op de hoek met de [[Snoertsebaan]] in [[Zeilberg]], in november 1962.]]
[[Bestand:29.761.JPG|thumb|400px|Het huisje van [[Grard Sientje]] aan de Pollenweg 2, op de hoek met de [[Snoertsebaan]] in [[Zeilberg]], in november 1962.]]
De '''Pollenweg''' in [[Zeilberg]] is een doodlopende zijstraat van de [[Snoertsebaan]]. Toen deze weg bij raadsbesluit van 23 december 1953 haar naam kreeg, verbond deze nog de Snoertsebaan met de [[Lupinenweg]]. Inmiddels is deze laatste straat verdwenen.
De '''Pollenweg''' in [[Zeilberg]] is een doodlopende zijstraat van de [[Snoertsebaan]]. Toen deze weg bij raadsbesluit van 23 december 1953 haar naam kreeg, verbond deze nog de Snoertsebaan met de [[Lupinenweg]], die destijds nog doorliep tot aan de [[Griendtsveenseweg]].





Versie van 14 nov 2015 23:46

Het huisje van Grard Sientje aan de Pollenweg 2, op de hoek met de Snoertsebaan in Zeilberg, in november 1962.

De Pollenweg in Zeilberg is een doodlopende zijstraat van de Snoertsebaan. Toen deze weg bij raadsbesluit van 23 december 1953 haar naam kreeg, verbond deze nog de Snoertsebaan met de Lupinenweg, die destijds nog doorliep tot aan de Griendtsveenseweg.


De Pollenweg is vooral bekend vanwege de excentrieke laatste bewoner Grard Sientje.

Bij de invoering van huisnummers in 1955 kende de Pollenweg twee woonadressen, namelijk Antonia van den Broek, de weduwe van Marinus Berkers-van den Broek op Pollenweg 2, voorheen Z.162, en Marinus Berkers, die in een woonwagen woonde op het adres Pollenweg 2a, voorheen Z.162a.