U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Pastoriestraat 26: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Tekst vervangen door "De geschiedenis van het monumentale pand aan de '''Pastoriestraat 26''' in Vlierden valt samen met het Sint-Lambertusklooster en het latere huize De Vliert. ...")
Regel 1: Regel 1:
De geschiedenis van het monumentale pand aan de '''Pastoriestraat 26''' in [[Vlierden]] valt samen met het [[Sint-Lambertusklooster]] en het latere [[huize De Vliert]].
+
Op het adres '''Pastoriestraat 26''' in [[Vlierden]] staat een oud kloostergebouw.
 +
 
 +
*Het aanvankelijke deel van de geschiedenis van het monumentale pand valt samen met de geschiedenis van het [[Sint-Lambertusklooster]].
 +
*In 1953 verlieten de zusters Vlierden en was het kloostergebouw enige tijd een opvangoord voor uit Oost Indië afkomstige Nederlanders.
 +
*Als [[Huize De Vliert]] bood het pand van april 1965 tot december 2010 dagopvang voor 50 tot 70 verstandelijk gehandicapten.
 +
*De laatste activiteiten van Stichting ORO werden in februari 2016 verhuisd naar een andere locatie in Vlierden.
 +
*Per 1 maart 2016 werd het pand eigendom van een (nog) onbekende "Vereniging van Eigenaren Pastoriestraat 26 Vlierden" die het pand willen transformeren naar vier woonhuizen die ze in het najaar van 2016 willen gaan betrekken.<ref>[http://huizedevliert.nl  Zie de website "Huize De Vliert, van klooster tot woongebouw"]</ref>
 +
 
 +
{{Appendix}}
  
 
[[categorie:adres|Pastoriestraat 26]]
 
[[categorie:adres|Pastoriestraat 26]]

Versie van 28 mrt 2016 17:07

Op het adres Pastoriestraat 26 in Vlierden staat een oud kloostergebouw.

  • Het aanvankelijke deel van de geschiedenis van het monumentale pand valt samen met de geschiedenis van het Sint-Lambertusklooster.
  • In 1953 verlieten de zusters Vlierden en was het kloostergebouw enige tijd een opvangoord voor uit Oost Indië afkomstige Nederlanders.
  • Als Huize De Vliert bood het pand van april 1965 tot december 2010 dagopvang voor 50 tot 70 verstandelijk gehandicapten.
  • De laatste activiteiten van Stichting ORO werden in februari 2016 verhuisd naar een andere locatie in Vlierden.
  • Per 1 maart 2016 werd het pand eigendom van een (nog) onbekende "Vereniging van Eigenaren Pastoriestraat 26 Vlierden" die het pand willen transformeren naar vier woonhuizen die ze in het najaar van 2016 willen gaan betrekken.[1]
Bronnen, noten en/of referenties