U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Overleg:Deurnese records

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Everard (overleg | bijdragen) op 8 apr 2012 om 00:00
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Record meeste kinderen: 'Die moeder met heel veul kiendjes' was een artikel dat op 24 december 2005 in de kerstbijlage van het ED stond. Ik citeer: Maria ('zeg maar Mientje, dat doet iedereen') Hoogers uit Deurne heeft er zestien. En als ze geen miskramen had gehad, waren het er 21 geweest. Dat van één vrouw, voor een man is het niet zo moeilijk om er 19 te krijgen, ik vind dat mw. Hoogers dan ook een plekje verdient en misschien zijn er nog wel meer grote gezinnen geweest--Roberta4ever 7 apr 2012 11:17 (UTC)

Jazeker, dit is vast een record in de categorie 'vrouw met meeste kinderen'. Ik zocht naar die naam, maar wist 'm niet meer uit het hoofd. Lijkt me wel consequent om in de lijst alleen de nr 1 te handhaven (zoals op de lijst met oudste inwoners), dus als er een vrouw met meer kinderen opduikt, verdwijnt het oude record weer van de lijst. Luuk K 7 apr 2012 19:33 (UTC)
Een kennis van mij kreeg in 1970 een baby en die overleed na een paar dagen. Het is niet aangegeven en bestaat dus in feite niet het is (gewoon) 'verdwenen' in het ziekenhuis, maar dit valt niet onder een miskraam.Ik zag jouw ref. onderaan staan, maar het gaat niet alleen over miskramen, een levenloos geboren kind staat maar af en toe in een overlijdensregister.Zie verder mijn opmerking in mijn mail, anders werd het hier te lang.--Roberta4ever 7 apr 2012 21:17 (UTC)
Klopt, dat is zo. Je ziet trouwens aan het overzicht dat er een vrouw met 18 kinderen was (dank, Fien!), en daarmee is het aantal van Hoogers alweer ingehaald. Luuk K 7 apr 2012 22:00 (UTC)