U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Molenkamp

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rond 1986 was op de Blikhalm nog volop boerenbedrijf.

Molenkamp of Meulenkamp (Meulencamp) was zowel de naam van een boerderij als een toponiem van een daarbij gelegen perceel bouwland in de voormalige gemeente Vlierden aan de Blikhalm.


De vroegste vermelding is van 23 februari 1643 toen Lenaert Driessen uit Vlierden van Jan Willemsen, als man van Merijcke Peter Jan Lenaerts, drie percelen land kocht, genaamd de Berchacker, de Gerstcamp en de Meulencamp, gelegen aan de Blikhalm.

Bij de erfdeling op 8 september 1753 tussen Hendrick Henderiks Meulendijcx en Thomas Goorts Canters, gehuwd met Dorothea Henderiks Meulendijcx, kinderen van wijlen Hendrik Jans Meulendijcx en Elisabeth Andriessen Verhees, ging het tweede lot naar Thomas Goorts Canters. Daarbij hoorden het nieuwe huis tegenover het oude huis, staande aan de Blikhalm met een akker genaamd den Meulencamp, groot circa 3 lopense, en nog een perceel teulland genaamd den Meulencamp. Laatstgenoemde akker grensde aan Goorstraat. Later werd het goed eigendom van zijn schoonzoon Willem Michiel Martens.

Tegenwoordig staan op de plek van de boerderij de Molenkamp de gebouwen van vleesgroothandel Van Rooi Meat BV aan de Roggeweg 4. Ten zuiden van de Roggeweg lag de gelijknamige akker.