Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Industrieweg 7

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
De fabrieken van Te Strake aan de Industrieweg 7 in 1973. Foto coll. gemeente Deurne - foto Foka

Op het adres Industrieweg 7 was van 1950 tot 1975 machinefabriek Te Strake gehuisvest.


Het complex werd in 1949 gebouwd naar een ontwerp van architect Johan Petrus Maria (Jan) Wijnhoven (1920-1982) en bood bij aanvang werkgelegenheid voor ongeveer zestig mensen.

Vervolgens was hier Pepers Automatten gevestigd. In 1998 werden bij verkoop aan Collins & Aikman de opstallen gescheiden van de ondergrond verkocht. Dit gebeurde omdat door het gebruik van chemicaliën bij de staalharderij in de periode van Te Strake het terrein waarschijnlijk ernstig verontreinigd raakte.

Bij de afwikkeling van het faillissement van Collins & Aikman in 2005 werden de opstallen verkocht aan de combinatie Driessen Beheer/Toon van Osch. De gebouwen werden vervolgens gedeeltelijk gebruikt door het logistiek bedrijf Driessen en gedeeltelijk verhuurd aan Oskomera.

Na de nieuwbouw door Driessen op het voormalige MOB-complex aan de Helmondsingel en de verhuizing van Oskomera per 1 januari 2012 naar het nieuwe bedrijfspand aan de Vuurijzer op het bedrijventerrein aan de Binderendreef kwamen de gebouwen leeg te staan.