Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Harmonie Sint-Cecilia

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Harmonie Sint Cecilia)
Ga naar: navigatie, zoeken
De leden van Harmonie St.-Cecilia in de jaren '50 van de vorige eeuw.
Foto collectie Nelly Hermans-van den Eijnde
Drumband en harmonie Sint-Cecilia van Liessel omstreeks 1965 in de HoofdstraatKlik op het icoontje voor de namen.

Harmonie Sint-Cecilia uit Liessel werd in mei 1938 opgericht als fanfare. Bij het twintigjarig bestaan in 1958 werd het muziekgezelschap omgevormd tot harmonie.


Harmonieorkest[bewerken]

Het harmonieorkest, bestaande uit ongeveer 35 leden, staat sinds 2008 onder leiding van Adri Tempelaars en komt uit in de vierde divisie. Het behaalde tijdens het concours in 2007 de tweede prijs met een score rond de 75 punten van de 100 te behalen punten.

Slagwerkgroep[bewerken]

De slagwerkgroep, bestaande uit ongeveer 25 leden, staat onder leiding van instructeur Ton Verberne. De slagwerkgroep komt uit in de eredivisie-A en behaalde tijdens het concours in 2007 de eerste prijs met een score van 83,15 van de maximaal 100 te behalen punten.
De slagwerkgroep ondersteunt het harmonieorkest bij diverse optredens en serenades maar treedt ook zelfstandig op.

Jeugdharmonie[bewerken]

De jeugdharmonie is een interne vooropleiding, waarna kan worden doorgestroomd naar het korps. De muziekschool verzorgt de externe opleiding. In overleg met de dirigent/instructeur wordt bepaald wanneer een jeugdlid instroomt in het korps.
De jeugdharmonie staat onder leiding van dezelfde dirigent als bij de harmonie, namelijk Adri Tempelaars.

Op donderdagavond 11 februari 2010 kon men het horen donderen in gemeenschapshuis De Kastanje te Liessel. Als laatste stap in de voorbereiding naar de carnavalsoptocht was er een theatrale percussieworkshop, georganiseerd door Thijs Maas uit Deurne. Hij zette enthousiast, beweeglijk en met veel humor de deelnemers aan de workshop aan het werk.

De Peelzwervers zijn een onderdeel van harmonie Sint Cecilia.

Onderscheiding[bewerken]

Het bestuur van Harmonie Sint-Cecilia hield op zondag 31 januari 1988 in Café-zaal De Sportvriend een receptie bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan. Ook koningin Beatrix vierde op die dag haar 50ste verjaardag. De te verwachten geboorte van een prins of prinses was er 50 jaar daarvoor ook de oorzaak van dat het muziekgezelschap werd opgericht. Een hoogtepunt tijdens de receptie was dan ook de overhandiging van de Koninklijke Legpenning Johannes Marinus (Jan) Liebreks, op dat moment reeds 22 jaar voorzitter. De legpenning ontving hij uit handen van burgemeester Van Genabeek die hem ook namens het gemeentebestuur zijn gelukwensen met het jubileum en de ontvangst van de legpenning aanbood.

Externe link[bewerken]

Website Harmonie Sint Cecilia