Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Handboogvereniging De Treffers

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Eerste rij vlnr: Piet Berkers, Leo Althuizen, Nellie Berkers, Toon van Dam en Mart van de Schaaf. Staande vlnr: Tinus Berkers, Jan van de Mortel, mevr. Van de Mortel-Boerenkamps, Toon Berkers, Harrie Berkers, Harrie van de Einden en Marius van de Berg.

Handboogvereniging De Treffers te Deurne werd in 1957 opgericht en bestond tot 1970.


Handboogvereniging De Treffers is ontstaan nadat de schilder Toon Berkers, lid van Handboogschutterij Vredelust, meningsverschil kreeg over de gang van zaken binnen de vereniging. Hij stapte, samen met enkele andere leden, uit de handboogvereniging en richtte met hen een nieuwe vereniging op. Dit werd handboogvereniging “De Treffers”. De eerste leden waren onder andere vader Harrie Berkers, de zonen Tinus, Toon, Piet, dochter Nel, Marus van den Berg, Mart van der Schaaf, Leo Althuizen, Jan Vogels en nog enkele anderen. Bij de oprichting werd Tinus Berkers voorzitter en Jan Vogels secretaris.

De eerste koning, in 1958, werd Toon Berkers. Hij was een van de betere schutters van De Treffers. De vereniging was thuis bij café (Jan) van de Mortel op de Liesselseweg. Achter het café werden bij de oprichting prachtige nieuwe banen gebouwd, in die tijd veruit de mooiste accommodatie van alle verenigingen in de omgeving. Toch wilde het niet echt vlotten, er vertrok gaandeweg een aantal leden waardoor het ledenaantal zo laag werd dat er in 1970 besloten werd om handboogvereniging De Treffers op te heffen.

13.128.jpg
Vlnr Mart van de Schaaf, Toon van Dam en Piet Berkers
Foto's: collectie Ton Hartjens