U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Franciscus van Liempde: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 12: Regel 12:
| beroep(en)    = kapelaan, rector
| beroep(en)    = kapelaan, rector
}}
}}
'''Franciscus van Liempde''' was in 1744 als [[Rectoren van de kapel van Liessel|rector]] verbonden aan de [[Sint-Hubertuskapel]] in [[Liessel]].
'''Franciscus van Liempde''' was in 1744 als [[Rectoren van het rectoraat Liessel|rector]] verbonden aan het [[rectoraat Liessel]].




Franciscus van Liempde werd op 23 juli 1708 in Helmond gedoopt als zoon van Jacobus van Liempde en Anna Drijkers.<br>
Franciscus van Liempde werd op 23 juli 1708 in Helmond gedoopt als zoon van Jacobus van Liempde en Anna Drijkers.<br>
Hij werkte sedert 24 januari 1741 als kapelaan in Maarheeze toen de Liesselse rector Johannes van Loon in februari 1744 overleed. Na diens overlijden vroegen de Liesselnaren bij de Staten-Generaal in Den Haag toestemming om de Deurnese pastoor [[Gerardus van der Leen]] tevens als zielenherder van Liessel te laten functioneren. Maar nog voordat daarop een beslissing kon worden genomen, overleden kort na elkaar zowel de pastoor als diens kapelaan in Asten en werd de Deurnese kapelaan Antonie Kuijpers daar benoemd. Daardoor kon pastoor Van der Leen onmogelijk nog Liessel erbij nemen en droegen de Liesselnaren met succes Franciscus van Liempde voor als de opvolger van Johannes van Loon. Op 18 augustus 1744 werd aan Van Liempde toestemming verleend om gedurende twee maanden de dienst in Liessel waar te nemen. Mogelijk werd deze periode verlengd tot 26 april 1745 toen Marcellus Wellens de nieuwe rector van Liessel werd.
Hij werkte sedert 24 januari 1741 als kapelaan in Maarheeze toen de [[Liessel]]se rector [[Johannes van Loon]] in februari 1744 overleed. Na diens overlijden vroegen de Liesselnaren bij de Staten-Generaal in Den Haag toestemming om de Deurnese pastoor [[Gerardus van der Leen]] tevens als zielenherder van Liessel te laten functioneren. Maar nog voordat daarop een beslissing kon worden genomen, overleden kort na elkaar zowel de pastoor als diens kapelaan in Asten en werd de Deurnese kapelaan [[Antonie Kuijpers]] daar benoemd. Daardoor kon pastoor Van der Leen onmogelijk nog Liessel erbij nemen en droegen de Liesselnaren met succes [[Franciscus van Liempde]] voor als de opvolger van Johannes van Loon. Op 18 augustus 1744 werd aan Van Liempde toestemming verleend om gedurende twee maanden de dienst in Liessel waar te nemen. Mogelijk werd deze periode verlengd tot 26 april 1745 toen [[Marcellus Wellens]] de nieuwe rector van het rectoraat Liessel werd.


{{DEFAULTSORT:Liempde,Franciscus van}}
{{DEFAULTSORT:Liempde,Franciscus van}}
[[categorie:van Liempde|Franciscus]]
[[categorie:van Liempde|Franciscus]]
[[categorie:rector van Liessel]]
[[categorie:rector van Liessel]]

Huidige versie van 12 sep 2015 om 11:34

Franciscus van Liempde
Persoonsinformatie
Volledige naam Franciscus van Liempde
Geboorteplaats Helmond
Geboortedatum 23 juli 1708
Overl.plaats Helmond
Overl.datum 1751
Beroep(en) kapelaan, rector

Franciscus van Liempde was in 1744 als rector verbonden aan het rectoraat Liessel.


Franciscus van Liempde werd op 23 juli 1708 in Helmond gedoopt als zoon van Jacobus van Liempde en Anna Drijkers.
Hij werkte sedert 24 januari 1741 als kapelaan in Maarheeze toen de Liesselse rector Johannes van Loon in februari 1744 overleed. Na diens overlijden vroegen de Liesselnaren bij de Staten-Generaal in Den Haag toestemming om de Deurnese pastoor Gerardus van der Leen tevens als zielenherder van Liessel te laten functioneren. Maar nog voordat daarop een beslissing kon worden genomen, overleden kort na elkaar zowel de pastoor als diens kapelaan in Asten en werd de Deurnese kapelaan Antonie Kuijpers daar benoemd. Daardoor kon pastoor Van der Leen onmogelijk nog Liessel erbij nemen en droegen de Liesselnaren met succes Franciscus van Liempde voor als de opvolger van Johannes van Loon. Op 18 augustus 1744 werd aan Van Liempde toestemming verleend om gedurende twee maanden de dienst in Liessel waar te nemen. Mogelijk werd deze periode verlengd tot 26 april 1745 toen Marcellus Wellens de nieuwe rector van het rectoraat Liessel werd.