Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Erwin Bakker

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Erwin Bakker
Persoonsinformatie
Volledige naam Erwin Bakker
Roepnaam Erwin
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 10 oktober 1979
Beroep(en) mountainbiker

Erwin Bakker was een succesvol Liesselse prof mountainbiker bij de ploeg van Heijdens-Ten Tusscher.


In 2004 zat hij tegen een Olympische nominatie aan. Voor Nederland waren er drie startbewijzen voor de mannen beschikbaar en de eerste twee gingen naar Bart Brentjens en Bas Peters. Voor de derde plaats kwamen Thijs Al, Erwin Bakker en Maarten Tjallingii in aanmerking. Uiteindelijk mocht de eerst genoemde afreizen naar Athene omdat in maart 2005 bij de Ronde van Valladolid een te hoge T/E ratio in zijn bloed gemeten werd hetgeen kan duiden op gebruik van het mannelijke geslachtshormoon testosteron.

Later in juni van hetzelfde jaar werden er tijdens een out-of-competition controle in zijn urinemonster sporen van erytropoëtine (EPO) aangetroffen. Dit monster werd afgenomen voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijd in het Canadese Mont Sainte Anne waar hij zevende werd en op een tiende stond in het overall klassement. Daarop werd hij per direct ontslagen door zijn team Heijdens-Ten Tusscher. Het internationaal sporttribunaal TAS in Lausanne legde hem een levenslange schorsing op.

Begin 2006 werd bekend gemaakt dat hij zijn eigen mountainbikegroep had opgericht. Naast hijzelf rijdt ook Rob Reuvers en Jean Biermans voor deze ploeg. Bakker is de enige die door de schorsing alleen marathons kan rijden, omdat die wedstrijden niet bij de UCI zijn ondergebracht.

Externe Link[bewerken]