U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

EHBO-afdeling Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De winnende ploeg uit Liessel kreeg in 1961 de bijbehorende bokaal uitgereikt door burgemeester Hoebens. Vlnr.: Tina Smits, Toon Gielen, Cor Verberne, Riek Jacobs, Mien Sleegers[1] en Jan Janssen.
Foto collectie RHCe

De EHBO-afdeling Deurne werd in 1951 opgericht als Rooms-Katholieke E.H.B.O. Deurne.


Twee leden van het eerste uur, Jo van Boven en J. Versteeg, waren bij de oprichting gediplomeerd. Een van de oprichters was Jo Rooijakkers. Rooijakkers was destijds met een aantal inwoners van Deurne bezig met de eerste hulp bij de toenmalige Bescherming Bevolking (B.B.). De vereniging zorgde er in eerste instantie voor dat de leden gediplomeerde EHBO-ers werden. Rooijakkers werd voorzitter en instructeur. Ook W. Kroezen, Ant. Timmers en Van Berkel waren lid vanaf het begin.

In 1952 konden de eerste diploma’s worden uitgereikt. Toen de vereniging in 1961 tien jaar bestond, hadden er in Deurne al tweehonderd personen een cursus gevolgd. Opdat de leden hun diploma konden en kunnen behouden verzorgt de vereniging tot op de dag van vandaag vervolglessen. Bovendien biedt de EHBO assistentie bij evenementen binnen de gemeente Deurne. Tijdens de jaarlijkse Pleisteractie wordt er gecollecteerd om de kas te spekken. In 1961 werd er een EHBO-wedstrijd gehouden tussen Deurne en de bijbehorende kerkdorpen.

Bronnen, noten en/of referenties

Externe Link[bewerken | brontekst bewerken]