Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Dopheide

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Dopheide
Naam Dopheide
Wijk Heiakker
Aanleg Circa 1986

De Dopheide is een straat in de wijk Heiakker in Deurne.


De straat bestaat uit kleine huurwoningen van Bergopwaarts aan de even zijde (2 - 36) en twee-onder-éénkapwoningen (koopwoningen) aan de oneven zijde (11 - 37). Alleen de huizen met de nummers 1, 3 en 5 zijn vrijstaande woningen. De huisnummers 7 en 9 ontbreken. Centraal in de straat ligt een plantsoen met grasveld. Tussen de huisnummers 25 en 27 ligt een pad dat naar het wijkpark, dat achter de huizen ligt, leidt. Via een onderdoorgang tussen de huisnummers 8 en 10 kan de plaats achter de rij woningen bereikt worden.

De meeste huizen werden gebouwd in 1987. De laatst voltooide huizen waren de kavels met huisnummers 25-27 (1988; houtskeletbouw), het huisnummer 3 (zelfde jaar) en huisnummer 5 (1992). Ter plaatse van huisnummer 5 was voor de kinderen in de straat voorheen nog een mogelijkheid door een greppel basisschool D'n Heiakker te bereiken.

Hoogtepunten in de jonge geschiedenis van deze straat waren de gouden bruiloft van Teun en Ali Speelman (huisnummer 26) in de jaren '90, waarbij buurtgenoten het huis versierden, en de verschillende buurtfeesten in de jaren '90 op het grasveld achter de huisnummers 27 - 33.

Luchtfoto[bewerken]

Bezig met het laden van de kaart...