DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Doe-het-zelf-garage Goossens

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Doe-het-zelf-garage Goossens in 1969
Foto: collectie John Goossens

Doe-het-zelf-garage Goossens werd in 1969 gevestigd in het gebied rond het Stationsgebouw dat de nieuwe naam Stationsplein kreeg.


De oude garage van Taxibedrijf Gotax achter het oude gebouw van hotel Goossens moest in 1969 ook verdwijnen. Eigenaar Jac. Goossens , een broer van hotelhouder Harrie Goossens, ontwikkelde plannen voor een complete nieuwbouw van een nieuwe garage volgens het Amerikaanse systeem van de „doe-het-zelf garage" waarvan het benedengedeelte werd ingericht als „technische ruimte". Het bovengedeelte werd benut als theorieruimte voor de rij-examen-kandidaten en voor technische theorielessen voor gevorderden. Het pand werd gevestigd op het adres Stationsplein 1.

Jac Goossens zag dit plan ook als een verlengstuk van zijn autorijschool. Mede met het oog op nieuwe verkeerswetgeving kregen automobilisten in deze garage de kans de techniek van hun auto te leren kennen. Voor dat doel werd er een compleet rijdbare auto in de technische ruimte opgesteld zodat de technische werking van de auto in de praktijk kon worden geïnstrueerd. Bovendien kregen belangstellenden de mogelijkheid om onder deskundig toezicht zelf aan hun eigen auto te sleutelen terwijl de garage de hulpmaterialen en onderdelen leverde.