Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Dansgroep ’t Konkooier

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

Dansgroep ’t Konkooier in Zeilberg bestond van 1974 tot 2000.


De groep werd opgericht op 5 september 1974 en had tot doel het beoefenen en bevorderen van ritmische dansen voor jongeren in de leeftijd vanaf vier jaar tot en met de jongvolwassen leeftijd.

't Konkooier ontstond toevallig toen een groep enthousiaste tieners, allemaal lid van jongerensoos d'n Uitloat, die vond dat er een dansje moest worden gemaakt bij de opening van gemeenschapshuis Den Draai. Het eerste dansclubje stond onder leiding van Anny Berkers-Mennen. Toen het groepje vervolgens verder wilde gaan, werd aanvankelijk gekozen voor de naam De zwevende billekes, later werd gekozen voor 't Konkooier (het kon slechter).

Op enig moment dreigde het doek te vallen voor 't Konkooier, omdat de club de kar financieel niet meer kon trekken. De muziek-, zang- en dansvereniging Animato bood allerlei hand- en spandiensten aan. Die werden door 't Konkooier geaccepteerd en 't Konkooier werd een onderdeel van die vereniging.

Op zaterdag 29 januari 2000 was er onder de naam Dansfestival 2000 in ]]gemeenschapshuis Den Draai]] een dansfestijn ter ere van het vijfentwintigjarig bestaan van dansgroep ’t Konkooier.

Het bestuur van Animato koos uiteindelijk voor een loskoppeling, omdat Animato-voorzitter Nico Kooter overtuigd was dat de activiteiten van dansen en zingen minder met elkaar te maken hadden.

Op 1 juli 2000 ging de dansgroep verder onder de naam Enjoy.