U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Café-zaal Van de Mortel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Café Van de Mortel)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Links de bakkerij van Piet van de Mortel aan de Liesselseweg 16. In het iets terugliggende gedeelte was het café gevestigd. Helemaal rechts is het pand van huisnummer 14, de textielwinkel van de familie Boerenkamps, ook nog te zien

Café Van de Mortel was gevestigd aan de Liesselseweg A.122, in 1953 hernummerd tot 16).


Op 12 juli 1923 werd de bakkerij van Piet van de Mortel onder andere uitgebreid met een café. Dit café werd in een kamer rechts van zijn woning gevestigd.

Op 11 juni 1938 overleed Piet van de Mortel en werd zijn weduwe, Wilhelmina Catharina Timmermans, eigenares. Op 7 februari 1956 overleed Wilhelmina Catharina Timmermans.

Eerder was er een twee onder een kap winkelpand annex woonhuis aan de andere kant van de bakkerij gebouwd voor de schilderszaak aan de Liesselseweg 18 van zoon Toon en een café / zaal annex timmerwerkplaats op huisnummer 20 voor zoon Jan.

Het café van Jan van de Mortel kreeg de drankvergunning van het ouderlijk huis mee. Volgens kenners was dit het kleinste café van Deurne met voornamelijk klandizie uit de buurt en uit zijn eigen familie.

Na de verhuizing naar huisnummer 20 werd het horecabedrijf onder andere het clubhuis van:

Nadat Jan met zijn gezin en timmerbedrijf in 1960 naar de Helmondseweg verhuisd was verhuurde hij het horecabedrijf aan Henk van de Kerkhof die het exploiteerde onder de naam Zaal Brabant. Weer later verkocht zijn zoon Pieter de opstallen aan Johannes Wilhelmus Maria Henricus Lichteveld die daarmede de nieuwe verhuurder werd.