Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Brand van 16 mei 2001

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De brand van 16 mei 2001 in verpleeg- en verzorgingstehuis De Nieuwenhof in Deurne verwoestte een kamer op de tweede verdieping.


De brand brak even na half tien 's morgens uit. Door de brand ontstond een forse rookontwikkeling. De brandweer rukte met groot materieel uit. Ook verschillende ambulances reden naar De Nieuwenhof.

De brandweer was de brand snel meester. Vijf bewoners werden volgens directeur G. Spierings met ademhalingsmoeilijkheden ter observatie in een ziekenhuis in Helmond opgenomen.

De betreffende afdeling werd na het ontdekken van de brand ontruimd. De twaalf bewoners gingen aanvankelijk naar een andere vleugel van het complex. Maar omdat hun kamers ernstige roetschade hadden opgelopen, zocht de instelling voor hen tijdelijk elders onderdak.

Waardoor het vuur was ontstaan, was niet bekend.Wel was zeker dat het vuur ontstond in een hoek van de kamer waar de televisie stond. De bewoonster was op het moment dat de brand uitbrak niet in haar kamer aanwezig. De kamer was volledig uitgebrand.

De technische recherche stelde een onderzoek in. Hoe groot de schade was, stond nog niet vast.