U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bestand:21.638.jpg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Foto 21.638
Foto 21.638 - Ten zuiden van de [[Spoorweg|spoorlijn]] Eindoven – Venlo en nabij de [[halte Helenaveen]], op een perceel dat gelegen was op de hoek [[Griendtsveenseweg]] – [[Deurnes kanaal]], lag sinds 15 augustus 1896 het gebouwencomplex van de [[Turfstrooiselfabriek van de gemeente Deurne en Liessel|turfstrooiselfabriek]]  van het  [[gemeentelijk Veenbedrijf]], voordien in eigendom van [[Steegh en Esser]].
Tekening : de plattegrond van Station "De Halte "     1899
 
Op de foto de plattegrond van het fabrieksterrein, situatie 1899:
Helemaal onderaan is het kanaal aangegeven met een “Elevator” (lopende band) die uitkomt in het centrale gebouw waar de “perserij” en  de malerij gevestigd was. Voor dit gebouw was de zagerij gevestigd. Links van het centrale gebouw stond eein vrijstaand gebouw waar de werkplaats, de machinekamer en de stoomketel was gevestigd met daar weer naast de fabrieksschoorsteen. 
 
Ongeveer 24 meter achter het centrale gebouw, richting Deurne,  was het schaftlokaal gelegen en 33 meter van het centrale gebouw lag het kantoor. De dienstwoning van “den opzichter” lag weer ongeveer 58 meter richting Deurne van het kantoor verwijderd.
      
[[categorie:collectie Willems-Kortooms via Cunie Landeweert]]
[[categorie:collectie Willems-Kortooms via Cunie Landeweert]]

Versie van 26 mei 2014 20:51

Foto 21.638 - Ten zuiden van de spoorlijn Eindoven – Venlo en nabij de halte Helenaveen, op een perceel dat gelegen was op de hoek GriendtsveensewegDeurnes kanaal, lag sinds 15 augustus 1896 het gebouwencomplex van de turfstrooiselfabriek van het gemeentelijk Veenbedrijf, voordien in eigendom van Steegh en Esser.

Op de foto de plattegrond van het fabrieksterrein, situatie 1899: Helemaal onderaan is het kanaal aangegeven met een “Elevator” (lopende band) die uitkomt in het centrale gebouw waar de “perserij” en de malerij gevestigd was. Voor dit gebouw was de zagerij gevestigd. Links van het centrale gebouw stond eein vrijstaand gebouw waar de werkplaats, de machinekamer en de stoomketel was gevestigd met daar weer naast de fabrieksschoorsteen.

Ongeveer 24 meter achter het centrale gebouw, richting Deurne, was het schaftlokaal gelegen en 33 meter van het centrale gebouw lag het kantoor. De dienstwoning van “den opzichter” lag weer ongeveer 58 meter richting Deurne van het kantoor verwijderd.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie7 mei 2016 21:40Miniatuurafbeelding voor de versie van 7 mei 2016 21:40640 × 1.267 (69 kB)AnnekevH (overleg | bijdragen)Foto 21.638 - Categorie: Collectie Willems-Kortooms via Cunie Landeweert

Geen enkele pagina gebruikt dit bestand.