U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Apotheek Koolen-Motké

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Voorzijde apotheek Koolen-Motké in 1980

Apotheek Koolen- Motké begon in Deurne in augustus 1977 op het adres Stationsstraat 25 waar apotheker H.P.J. Motké werd opgevolgd door zijn schoonzoon Pieter Koolen.


Pieter verbouwde de apotheek en de naam apotheek Motké werd gewijzigd naar apotheek Koolen-Motké vanwege veelvuldige verwarring met de Bredase apotheek Motké-Poels waardoor groothandels de bestelde medicijnen naar het verkeerde adres brachten. Echter in de volksmond bleef de apotheek jarenlang nog gewoon Motké heten.

Tijdens de verbouwing in 1977-1978 was de apotheek gehuisvest in het naastgelegen pand Stationsstraat 21 dat toevallig leegstond. Na 12 jaar bleek wederom de apotheek te klein en niet aan de eisen van die tijd te voldoen en volgde er opnieuw een verbouwing. Bij de verbouwing in 1990 was de apotheek tijdelijk ondergebracht in het pand Stationsstraat 13.

In 1999 verhuisde de apotheek van de Stationsstraat naar Dunantweg 16 op de benedenverdieping van het Elkerliek Ziekenhuis. Door de plannen van de gemeente Deurne werd de apotheek steeds moeilijker per auto bereikbaar. Zo werd de Stationsstraat een winkelgebied en waren er parkeerproblemen voor de patiënten.

In november 2008 werd de apotheek overgenomen door Mediq, een organisatie met ruim tweehonderd apotheken in Nederland. De naam werd toen gewijzigd in Mediq Apotheek Deurne.