Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis Vanaf 1 januari 2025 wordt dat Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand. |
Hubertus Martinus Maria van de Weijer (1942)
Hubertus Martinus Maria (Huub) van de Weijer (1942) was van 1971 tot 1992 hoofd P&O bij (Rüti-)Te Strake te Deurne.
Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]
Huub is de zoon van magazijnchef Martinus (Ties) van de Weijer (Beek en Donk 1907-1995 Beek en Donk) en de kleuterjuf Theodora (Dora) Beijers (Bakel 1914-2012 Bakel).
Hij trouwde op 17 april 1964 met Johanna Rita (Joke) Linssen en uit dit huwelijk zijn 4 kinderen geboren te weten:
- Maarten, (1964),
- Carlo, (1966)
- Ilse, (1969)
- Hanneke, (1972)
Maatschappelijke carrière[bewerken | brontekst bewerken]
Na de Mulo ging Huub naar de Sociale Academie Tilburg en Utrecht (2 jaar post-doctoraal).
Hij startte zijn werkzame leven in augustus 1960 als assistent personeelszaken bij van Dam Golfkarton in Helmond.
Van 1971 tot 1992 was hij hoofd P&O bij (Rüti-)Te Strake te Deurne en van 1992 tot 2004 manager HRM bij Vanderlande Industries te Veghel
Op 1 januari 2004 ging hij met vervroegd pensioen.
Naast bovengenoemde werkzaamheden had Huub nog diverse nevenactiviteiten:
- Hij heeft zich gedurende 25 jaar ingezet als voorzitter van diverse onderwijsorganisaties. Heeft door zijn inspanningen diverse veranderingsprocessen binnen zowel het basisonderwijs, voortgezet onderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs in de regio Deurne, Helmond en Uden-Oss mede vorm gegeven.
- Als voorzitter van het Centraal Beraad van Schoolbesturen Deurne was hij vanaf 1976 de spreekbuis en aanjager van schaalvergroting in het basisonderwijs. Dit proces heeft er toe geleid dat er in Deurne, Asten en Someren één schoolbestuur is ontstaan voor het basisonderwijs.
- Daarnaast was hij tot 1990 voorzitter van de Algemene Onderwijsraad Gewest Helmond. Tussen 2001 en 2013 was hij voorzitter van Stichting Metaal Opleidingen regio Oss-Uden-Veghel.
- Vanaf juli 2004 is hij re-integratieadviseur via Fith b.v. te ’s-Hertogenbosch. Doel van deze werkzaamheden (2 dagen per week) is het geven van ondersteuning bij het zoeken naar een passende baan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Sociaal/cultureel[bewerken | brontekst bewerken]
Naast zijn activiteiten voor het onderwijs heeft Huub zich ook jarenlang ingezet voor verenigingen.
- In Beek en Donk was hij selectiespeler bij Sparta ’25 en vanaf 1989 een 5-tal jaren leider van het eerste elftal. Ook heeft hij in de jaren ’70 en ’80 als voetbalscheidsrechter gefungeerd.
- Bij SV Deurne heeft hij diverse functies vervuld. Hij was leider/trainer bij de jeugd en jeugdvoorzitter van de vereniging.
- Sinds 2000 heeft hij bestuursfuncties bij de Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) vervuld. Hij was tot 2011 voorzitter en is tot op de dag van vandaag eindredacteur van het verenigingsblad en voorzitter van de Vriendenkring van de harmonie.
- Ook was hij een aantal jaren voorzitter van HaFaDru, het samenwerkingsverband van alle muziekverenigingen in de gemeente Deurne.
Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]
Op 24 mei 2011 werd Huub benoemd tot lid van verdienste Koninklijke Harmonie Deurne (KHD).
Op vrijdag 25 april 2014 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Mak, in de foyer van de Koninklijke Harmonie Deurne aan de Harmoniestraat.
Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]
- Diverse redactionele artikelen in huisbladen van bedrijven en de Nieuwsbrief van KHD.