Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank! Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis |
Landbouwdagen
Vanaf 1928 werden in Deurne meermalen landbouwdagen gehouden, waarbij aan de bezoekers een beeld werd geboden van het peil waarop de landbouw in onze streek opereerde.
Aan de eerste landbouwdag in Deurne op woensdag 3 oktober 1928 werd deelgenomen door de boerenbonden van Deurne, Vlierden, Asten, Heusden, Ommel, Lierop, Liessel, Milheeze, Bakel, Neerkant en Someren. Het uitvoerend comité van die eerste dag werd gevormd door erevoorzitter burgemeester Van Beek, voorzitter Hannes Fransen uit Vlierden, Johannes van der Laak uit Asten, Jan van Deursen, Hendrik Hubert Cleutjens uit Neerkant en G.J. van Os te Deurne, secretaris. Er werden op de eerste landbouwdag 182 stuks rundvee, 34 paarden en 24 hokken met varkens tentoongesteld. Naast vele kippenrassen kon men ook landbouwgewassen en inzendingen op het gebied van bijenteelt en zuivelbereiding bekijken.
De tweede landbouwdag op woensdag 25 september 1929 werd in Asten gehouden.
In 1930 werd de manifestatie over drie dagen uitgesmeerd. De landbouwdagen werden gehouden op 4, 5 en 6 oktober van dat jaar. In diezelfde week werd ook de tweede Deurnese winkelweek gehouden. Op de eerste dag was ook de officiële opening van het patronaat, het gebouw waarin de landbouwtentoonstelling grotendeels plaatsvond. De tentoonstelling werd ook opgeluisterd door Harmonie Deurne met een muzikale rondwandeling en door de rijvereniging. Er waren deze keer ook meerdere inzendingen van de verschillende afdelingen van de Jonge Boerenstand. Ook de huishoudschool presenteerde zich daar. Ondanks het slechte weer was er veel belangstelling voor de fokveedag die in de openlucht moest plaatsvinden.
Ook de landbouwdagen van 3, 4 en 5 oktober 1931 en de daarbij horende veefokdag vonden in Deurne plaats. Aan de tentoonstelling werd deze keer ook deelgenomen door tuinbouwvereniging St. Phocas. Ook deelnemers van buiten de regio kwamen nu naar Deurne, zoals de exportcentrale van de NCB in Boxtel en Calvé uit Delft met een veevoederstand met merken als Delfia, Schilfia, Vita, Deiflantjes en Tok-Tok.
Aan de landbouwdagen op 1 en 2 oktober 1932 in Deurne werd niet deelgenomen door Asten, Lierop en Someren en dus slechts door afdelingen van de gemeenten Deurne en Bakel en Milheeze.