Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Liesselseweg 2-4

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Panden (Oude) Liesselseweg 2 en 4

De woningen aan de (Oude) Liesselseweg 2 en 4 zijn gebouwd op een vergunning van 28 juni 1921 ten name van Petrus Leonardus Gijsbers (1881-1950), secretaris van de gemeente Deurne en Liessel en zijn gebouwd, onder architectuur van Cor Roffelsen.


De panden stonden destijds op de hoek Liesselseweg - Lagekerk op de plaats waar anno 2011 een hondenuitlaatplaats gelegen is.

Op nummer 2 woonde de familie Gijsbers en op nummer 4 de familie Van de Ven (de heer Van de Ven was hoofd van de sociale dienst bij de gemeente). Later woonde op dit adres het gezin van Harrie Gijsbers (Deurne, 5 april 1922), zoon van de buurman op huisnummer 2. De echtgenote van Harrie, Bep Köhnen (Deurne, 30 maart 1926), dochter van Janus Köhnen, startte in 1955 op dit adres Deurne’s Confectieatelier (Decona).

Aan de overkant aan de Lagekerk woonde destijds Joseph Louis Janssens (D'n Bismarck). Aan de overkant aan de Liesselseweg was de bakkerswinkel en de beschuitfabriek Frisselstein van de familie Van de Laar.

De panden zijn in 1979 afgebroken omdat men het kruispunt wilde vergroten, met bredere straten en een verkeerslichtinstallatie. De slopers kregen ongevraagde assistentie van onbekenden die tot twee keer toe geprobeerd hebben de slooppanden in brand te steken. Eerder waren er al leuzen op de panden gekalkt. Naar verluid was dit destijds een vorm van verzet tegen het huisvestingsbeleid van de gemeente Deurne.

Winkel en fabriek zijn eveneens in 1979 afgebroken voor de aanleg van de Hogeweg die de verbinding moest gaan maken tussen de Lagekerk en de Molenstraat.