Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Wilhelmus Koppens (1901-1986): verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox persoon | naam = Wim Koppens | foto = | tekst = | volledige naam = Wilhelmus Koppens | roepnaam = Wim, Willem | geboo...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 24: Regel 24:


Een bijzonder voorval uit het leven van Willem Koppens werd door [[Peter Vink]] in 1980 opgetekend in zijn wekelijkse rubriek ''[[Dit Deurne van ons (rubriek Peter Vink)|Dit Deurne van ons]]'':
Een bijzonder voorval uit het leven van Willem Koppens werd door [[Peter Vink]] in 1980 opgetekend in zijn wekelijkse rubriek ''[[Dit Deurne van ons (rubriek Peter Vink)|Dit Deurne van ons]]'':
:''Toen het huis naast hem in andere handen kwam, wilde de nieuwe eigenaar een tussengang afsluiten, maar daar kwam Willem heftig  tegen op. Het is zelfs een rechtszaak geworden en de ontknoping kwam met een bezoek van de Bossche rechtbank aan de bewuste tuin. Het ging er om, dat een pruimenboom zou uitmaken wie gelijk had. Was de boom ouder dan dertig jaar, dan waren bepaalde rechten verjaard en dan wees de boom op de grens tussen beider eigendommen uit, dat Willem gelijk had. Zodoende werd door een houtvester van Staatsbosbeheer de pruimenboom omgezaagd. Een deskundige telde de ringen op de stronk en toen bleek dat Willem Coppus (sic) gelijk had en de gang bleef open.
:''Toen het huis naast hem in andere handen kwam, wilde de nieuwe eigenaar een tussengang [tussen [[Derpsestraat 53]] en [[Derpsestraat 55-57]], red.] afsluiten, maar daar kwam Willem heftig  tegen op. Het is zelfs een rechtszaak geworden en de ontknoping kwam met een bezoek van de Bossche rechtbank aan de bewuste tuin. Het ging er om, dat een pruimenboom zou uitmaken wie gelijk had. Was de boom ouder dan dertig jaar, dan waren bepaalde rechten verjaard en dan wees de boom op de grens tussen beider eigendommen uit, dat Willem gelijk had. Zodoende werd door een houtvester van Staatsbosbeheer de pruimenboom omgezaagd. Een deskundige telde de ringen op de stronk en toen bleek dat Willem Coppus (sic) gelijk had en de gang bleef open.


{{DEFAULTSORT:Koppens,Wilhelmus}}
{{DEFAULTSORT:Koppens,Wilhelmus}}
[[categorie:Koppens|Wilhelmus]]
[[categorie:Koppens|Wilhelmus]]
[[categorie:textielarbeider]]
[[categorie:textielarbeider]]

Huidige versie van 17 apr 2024 om 10:51

Wim Koppens
Persoonsinformatie
Volledige naam Wilhelmus Koppens
Roepnaam Wim, Willem
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 9 augustus 1901
Overl.plaats Boekel
Overl.datum 16 april 1986
Partner(s) Petronella Maria van Empel (1901-1980)
Beroep(en) textielarbeider
Stamboom.png Koppens

Wilhelmus (Wim, Willem) Koppens (1899-1970) woonde in Deurne op het adres Derpsestraat 53.


Willem was een zoon van de gemeentearbeider Wilhelmus Koppens (1861-1914) en Francisca Noijen (1865-1939).

Hij huwde op 10 juni 1927 in Asten met Petronella Maria (Nel) van Empel, (Asten 14 augustus 1901 - Deurne 22 mei 1980), dochter van de fabrieksarbeider Adrianus van Empel (Asten 1867-1950 Asten) en Maria Verstappen (Asten 1871-1927 Asten).

Dit huwelijk bleef kinderloos.

Een bijzonder voorval uit het leven van Willem Koppens werd door Peter Vink in 1980 opgetekend in zijn wekelijkse rubriek Dit Deurne van ons:

Toen het huis naast hem in andere handen kwam, wilde de nieuwe eigenaar een tussengang [tussen Derpsestraat 53 en Derpsestraat 55-57, red.] afsluiten, maar daar kwam Willem heftig tegen op. Het is zelfs een rechtszaak geworden en de ontknoping kwam met een bezoek van de Bossche rechtbank aan de bewuste tuin. Het ging er om, dat een pruimenboom zou uitmaken wie gelijk had. Was de boom ouder dan dertig jaar, dan waren bepaalde rechten verjaard en dan wees de boom op de grens tussen beider eigendommen uit, dat Willem gelijk had. Zodoende werd door een houtvester van Staatsbosbeheer de pruimenboom omgezaagd. Een deskundige telde de ringen op de stronk en toen bleek dat Willem Coppus (sic) gelijk had en de gang bleef open.