Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Windhoutzaagmolen De Bijl: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:




Het was na [[Holten's Molen]] de tweede windhoutzaagmolen van Deurne. Op 18 mei 1910 maakte de Peel- en Kempenbode gewag van de bouw. De molen kwam roemloos aan zijn einde: hij waaide om tijdens een noodweer. In het boek [["Molens in de gemeente Deurne"]] van [[Willy Crommentuyn]] is een bouwtekening van de molen opgenomen.
Het was na [[Holten's Molen]] de tweede windhoutzaagmolen van Deurne. Op 18 mei 1910 maakte de Peel- en Kempenbode gewag van de bouw. De molen kwam roemloos aan zijn einde: hij waaide om tijdens een noodweer. In het boek [[Molens in de gemeente Deurne]] van [[Willy Crommentuyn]] is een bouwtekening van de molen opgenomen.


{{refs}}
{{Appendix}}


[[categorie:windmolen]]
[[categorie:windmolen]]

Versie van 27 nov 2015 09:00

De windhoutzaagmolen van Leonard de Bijl werd in 1910 aan de Kruisstraat[1] gebouwd.


Het was na Holten's Molen de tweede windhoutzaagmolen van Deurne. Op 18 mei 1910 maakte de Peel- en Kempenbode gewag van de bouw. De molen kwam roemloos aan zijn einde: hij waaide om tijdens een noodweer. In het boek Molens in de gemeente Deurne van Willy Crommentuyn is een bouwtekening van de molen opgenomen.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Volgens Crommentuyn zou de molen gestaan hebben aan de Liesselseweg; Harrie van Neerven, die destijds aan de Muggenhoek woonde, vertelde in 2008 dat de molen aan de Kruisstraat stond