Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u ons hier mailen
Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand kunt u ons van 10 tot 12 uur bezoeken in het heemhuis.

Bestand:24.828.JPG: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Foto 24.828 - Naast het beheer van [[Janssen’s Hoenderpark]] bezorgde Piet ook de brandstoffen bij de afnemers.  
Foto 24.828 - Naast het beheer van [[Janssen’s Hoenderpark]] bezorgde Piet ook de brandstoffen bij de afnemers.  


Op deze foto uit 1923 is [[Peter Johannes Janssen (1910-1990)|Piet Janssen]] op zijn transportfiets onderweg door de [[Kerkstraat]] zonder [[Hoogbejaarde trottoirbanden uit 1919|trottoirbanden]]  naar een klant om twee zakken met kolen af te leveren (Piet Janssen werkte bij kolenhandel Swinkels in de Kerkstraat). Links is het voormalige openbare toilet voor mannen, vroeger ook wel urinoir, secreet of pisbak  genoemd.  Het toilet is in de jaren vijftig van de 20e eeuw verdwenen.  De [[Kerkhofmuren Sint-Willibrorduskerk (Deurne)|kerkhofmuur]] is op aandrang van de middenstanders in de Kerkstraat rond 1988 grotendeels gesloopt. In 1997 is het gebied achter de muur gereconstrueerd en is het [[Pastoor Roespark]] aangelegd. Rechts is de voorgevel van [[Bakkerij Wouters]] nog goed te zien
Op deze foto uit 1923 is [[Peter Johannes Janssen (1910-1990)|Piet Janssen]] op zijn transportfiets onderweg door de [[Kerkstraat]] zonder [[Hoogbejaarde trottoirbanden uit 1919|trottoirbanden]]  naar een klant om twee zakken met kolen af te leveren (Piet Janssen werkte bij kolenhandel Swinkels in de Kerkstraat). Links is het voormalige openbare toilet voor mannen, vroeger ook wel urinoir, secreet of pisbak  genoemd.  Het toilet is in de jaren vijftig van de 20e eeuw verdwenen.  De [[Kerkhofmuren Sint-Willibrorduskerk (Deurne)|kerkhofmuur]] is op aandrang van de middenstanders in de Kerkstraat rond 1988 grotendeels gesloopt. In 1997 is het gebied achter de muur gereconstrueerd en is het [[Pastoor Roespark]] aangelegd. Rechts is de voorgevel van [[bakkerij Wouters]] nog goed te zien.


[[Categorie:Collectie Lam Janssen]]
[[Categorie:Collectie Lam Janssen]]

Versie van 26 jul 2014 22:34

Foto 24.828 - Naast het beheer van Janssen’s Hoenderpark bezorgde Piet ook de brandstoffen bij de afnemers.

Op deze foto uit 1923 is Piet Janssen op zijn transportfiets onderweg door de Kerkstraat zonder trottoirbanden naar een klant om twee zakken met kolen af te leveren (Piet Janssen werkte bij kolenhandel Swinkels in de Kerkstraat). Links is het voormalige openbare toilet voor mannen, vroeger ook wel urinoir, secreet of pisbak genoemd. Het toilet is in de jaren vijftig van de 20e eeuw verdwenen. De kerkhofmuur is op aandrang van de middenstanders in de Kerkstraat rond 1988 grotendeels gesloopt. In 1997 is het gebied achter de muur gereconstrueerd en is het Pastoor Roespark aangelegd. Rechts is de voorgevel van bakkerij Wouters nog goed te zien.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie11 jan 2013 15:47Miniatuurafbeelding voor de versie van 11 jan 2013 15:47804 × 515 (73 kB)Theo V (overleg | bijdragen)Piet Janssen op zijn transportfiets onderweg. Foto ter beschikking gesteld door familie Janssen.

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Metadata