Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Hendricus van Loon (1882-1972): verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox persoon | naam = Driek van Loon | foto = 150px| | volledige naam = Hendricus van Loon | roepnaam = Dr...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 16: Regel 16:




Miena en Driek  waren heel eenvoudige maar heel goede mensen. Driek groef turf in de Peel en in het weekend  was hij voerman. Hij voer dan met paard en kar naar de markt in Helmond. Hij nam dan spullen  mee naar Helmond  en bracht voor hen die dat  vroegen spullen mee van de markt terug naar Liessel. Zo voer hij wekelijks door de hele omgeving en maakte vele praatjes. Hij was een graag gezien persoon, hij kon vertellen als de beste.
Miena en Driek  waren heel eenvoudige maar heel goede mensen. Driek groef turf in de Peel en in het weekend  was hij voerman. Hij voer dan met paard en kar naar de markt in Helmond. Hij nam dan spullen  mee naar Helmond  en bracht voor hen die dat  vroegen spullen mee van de markt terug naar Liessel. Verder bezorgde hij bestellingen voor kruidenier Hannes Hoeben en voer hij wekelijks door de hele omgeving en maakte vele praatjes. Hij was een graag gezien persoon en kon vertellen als de beste.




Johan van Loon (1915-2007) en Mientje van Doorne 1920-1993)(ook wel mooi Mientje genoemd) zijn in 1945 bij Driekoom en tante Miena  ingetrouwd, zoals dat destijds gezegd werd. Ze zijn samen in hetzelfde huis gaan wonen.  
Johan van Loon (1917-2007) en Mientje van Doorne 1920-1993)(ook wel mooi Mientje genoemd) zijn in 1945 bij Driekoom en tante Miena  ingetrouwd, zoals dat destijds gezegd werd.  
Driek bezocht dagelijks de H.Mis en bad daarna meestal nog de Kruisweg, soms gig hij daarvoor later op de dag nog terug naar de kerk. Verder zag je Driek dagelijks krom en met zijn onafscheidelijke pet en wandelstok met zijn kromme pijpje  door het dorp lopen. Hij is bijna negentig jaar geworden. Had alles tijdig en goed voorbereid voor ‘de grote reis’ zoals hij zijn levenseinde noemde.
Driek bezocht dagelijks de H.Mis en bad daarna meestal nog de Kruisweg, soms gig hij daarvoor later op de dag nog terug naar de kerk en bad dan alsnog de kruisweg. Verder zag je Driek dagelijks krom en met zijn onafscheidelijke pet en wandelstok met zijn kromme pijpje  door het dorp lopen. Hij is bijna negentig jaar geworden. Had alles tijdig en goed voorbereid voor ‘de grote reis’ zoals hij zijn levenseinde noemde.




[[Bestand: 25.598.jpg|thumb|300px| Naris van Loon aan het ziekbed van zijn broer Driek in 1972 Foto LHE familie Van Loon]].
[[Bestand: 25.598.jpg|thumb|300px| Naris van Loon aan het ziekbed van zijn broer Driek in 1972 Foto LHE familie Van Loon]].

Versie van 20 feb 2016 10:26

Driek van Loon
L51.517.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Hendricus van Loon
Roepnaam Driek
Geboorteplaats Liessel
Geboortedatum 18 oktober 1882
Overl.plaats Liessel
Overl.datum 24 aug. 1972
Partner(s) Mina van Doorne
Beroep(en) turfsteker, voerman

Hendricus van Loon is geboren te Liessel op 18-10-1882 overleden te Liessel24-08-1972. Gehuwd met Wilhelmina van Doorne, geboren te Liessel op 12 -01-1884 en overleden te Deurne op 06-08-1962. Ze woonden samen in een oud boerderijtje waar eerder de ouders van Driek woonden. Het lag aan een zandpaadje een stukje van de verharde weg, d’n Oude Molenweg. Het adres was L.287, later Oude Molenweg 3. Driek werd ook wel (MannesenDriek) genoemd. Later werd dat Driekoom. Het echtpaar kreeg geen kinderen.


Miena en Driek waren heel eenvoudige maar heel goede mensen. Driek groef turf in de Peel en in het weekend was hij voerman. Hij voer dan met paard en kar naar de markt in Helmond. Hij nam dan spullen mee naar Helmond en bracht voor hen die dat vroegen spullen mee van de markt terug naar Liessel. Verder bezorgde hij bestellingen voor kruidenier Hannes Hoeben en voer hij wekelijks door de hele omgeving en maakte vele praatjes. Hij was een graag gezien persoon en kon vertellen als de beste.


Johan van Loon (1917-2007) en Mientje van Doorne 1920-1993)(ook wel mooi Mientje genoemd) zijn in 1945 bij Driekoom en tante Miena ingetrouwd, zoals dat destijds gezegd werd. Driek bezocht dagelijks de H.Mis en bad daarna meestal nog de Kruisweg, soms gig hij daarvoor later op de dag nog terug naar de kerk en bad dan alsnog de kruisweg. Verder zag je Driek dagelijks krom en met zijn onafscheidelijke pet en wandelstok met zijn kromme pijpje door het dorp lopen. Hij is bijna negentig jaar geworden. Had alles tijdig en goed voorbereid voor ‘de grote reis’ zoals hij zijn levenseinde noemde.


Naris van Loon aan het ziekbed van zijn broer Driek in 1972 Foto LHE familie Van Loon

.